Dressuur

Adelinde Cornelissen - Zephyr CHIO Twente 2019 © DigiShotsAdelinde Cornelissen - Zephyr CDI3
  • aangepast 29 juni 2021 20:39

CSI Twente | Adelinde Cornelissen wint CDI3* met Zephyr

In het zadel van de vijftienjarige Jazz-zoon Zephyr won Adelinde Cornelissen de CDI3* Grand Prix op CSI Twente. Met een score van 73,609% stond de amazone op de hoogste trede van het podium, dat in Geesteren volledig oranje kleurde.

Zephyr

Zephyr liep in Geesteren een vrijwel foutloze proef. Enkel een foutje in de eerste pirouette drukte de score, maar de prachtige wisselseries leverden hoge punten op. Met het fokproduct van haar ouders boekte Cornelissen al meerdere internationale overwinningen, daar mag ze nu die van CSI Twente aan toevoegen. Deze wedstrijd was tevens het tweede observatiemoment voor het EK Dressuur, in de eerste observatie op het NK Dressuur werd de combinatie zevende.

Top vijf

Concurrentie kwam vooral uit Nederland, Emmelie Scholtens werd tweede in het zadel van de KWPN-goedgekeurde Apache (v.UB40). Hun Grand Prix werd gewaardeerd met 73,348%. Diederik van Silfhout werd derde met de Vivaldi-zoon Expression, de combinatie scoorde 72,500%. Met 72,065% sloten Hans Peter Minderhoud en Zanardi (v.Rubels) het rijtje Nederlanders af op een vierde plek. De Zweedse Juliette Ramel en Wall Street JV (v.Wie Weltmeyer) werden met 70,630% vijfde. De dressuur op CSI Twente gaat vanmiddag verder met de Nations Cup Grand Prix. Klik hier voor de volledige uitslagen. Bron: Hoefslag [adrotate group="116"]

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties