Jasmien de Koeyer - Esperanza
CDI Exloo 2019
© DigiShots
Jasmien de Koeyer - Esperanza CDI Exloo 2019 © DigiShots

Jasmien de Koeyer wint ook U25-kür in Exloo

Dressuur
Advertisement
Jasmien de Koeyer heeft na de U25 Intermediaire II èn de Grand Prix tijdens het CDI Exloo zaterdag ook de U25 kür op muziek gewonnen. Met haar Esperanza noteerde ze een percentage van 73.32 procent. De tweede plek was voor Carlijn Huberts en Watoeshi (71.87 procent), voor de Duitse Alexa Westendarp en Der Prinz 4 (71.04 procent). Na de Grand Prix van vrijdag liet de amazone weten nog wel wat verbeterpuntjes te hebben. "Ik ga proberen weer de scherpheid van donderdag te zoeken tijdens de kür op muziek!"

Nieuwe kür

De Koeyer heeft sinds begin dit jaar een nieuwe kür, evenals de oude gemaakt door Charles Monterie.  De amazone is ruim vier jaar een combinatie met Esperanza. Het duo werd onder meer Nederlands Kampioen bij de Young Riders en won twee individueel bronzen medailles en een zilveren teammedaille tijdens hun afsluitende EK bij de Young Riders. Vorig jaar debuteerden ze in de U25. De Koeyer schreef in januari van dit jaar tijdens de finale op Jumping Amsterdam de Kingsley Future Cup powered by Hoefslag op haar naam. "Voor nu wil ik het beste eruit halen," vertelde ze eerder. "Ik ben pas 22 dus aan een overstap naar de senioren hoef ik nog niet perse te denken."

Europees kampioenschap

De Koeyer heeft voor dit jaar onder meer haar zinnen gezet op deelname aan het Europees Kampioenschap in het Italiaanse San Giovanni volgende maand. De amazone is voor dit jaar ook opgenomen in het KNHS Talententeam. Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan Foto: Digishots