Dressuur

Foto: Remco Veurink
  • aangepast 29 juni 2021 20:29

Toshihiko Kiso verliest strijd tegen kanker

Toshihiko Kiso, een van Japan zijn meest bekende dressuurruiters, is drie maanden geleden overleden. Hij verloor de strijd tegen kanker. Kiso, geboren op 29 november 1939, heeft 20 jaar lang op internationaal Grand Prix niveau gereden.

Naniny

Zijn eerste grote kampioenschap was tijdens het WK in Rome in 1998. Hij reed toen de Westfaler Giana Naniny (General x Alderfels). Hij kwalificeerde zich op Giana tevens voor het WK in 2002, maar trok zich nog terug voor de inspectie. Kiso heeft onder andere getraind met Anky van Grunsven, nadat hij haar KWPN'er Gere (v. Beaujolais) had gekocht.

Esko

Het meest succesvolle dressuurpaard van Kiso was de Westfaler ruin Esko. Hij bracht dit paard uit tijdens de Open Europees Dressuur Kampioenschappen en het WK in 2006. Hier eindigde Kiso als 80ste.

De La Vega

Zijn laatste internationale Grand Prix-paard was de Hannoveraanse ruin De La Vega (Davignon x Wolkenstein II). Hij bracht De La Vega uit op twee CDI's in Japan in 2015. In 2016 schreef hij zich nog in voor het CDI in Tokyo, maar trok zich uiteindelijk terug. Kiso runde tevens een ruiterclub in Japan, deze is nu gesloten. Hij werd 79 jaar oud. Bron: Eurodressage  Foto: Remco Veurink

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties