Dressuur

Johan Rockx tijdens een U25 training met Anne Meulendijks. (Foto: Digishots)
  • aangepast 29 juni 2021 20:02

Johan Rockx helpt dressuursport in Hongarije naar hoger plan

Johan Rockx is door het Hongaarse dressuur comite aangesteld om Hongaarse Grand Prix-combinaties te begeleiden. Het uiteindelijke doel voor de Hongaarse ruiters is om zich te kwalificeren voor het EK in 2021 en de Olympische Spelen in 2024.

Veel gebeuren

"Hongarije wil graag proberen om zich te plaatsen voor de grotere kampioenschappen, maar daar moet nog heel veel voor gebeuren. Ik ga in ieder geval in 2020 helpen om de Grand Prix-ruiters verder door te laten ontwikkelen. Ook ga ik de ruiters helpen om een planning op te zetten. Ik vind het een hele leuke uitdaging", vertelt Rockx enthousiast.

Jeugd

"Ik ben al vier jaar verbonden aan het talentenplan voor de jeugd in Hongarije. In de winter ga ik dan ook vaker daar naar toe om de jongere combinaties te trainen. Dat vind ik ook heel erg leuk om te doen. Nu met de Grand Prix-ruiters erbij is een hele mooie combinatie. Komend jaar ga ik kijken hoe het allemaal loopt, ook in combinatie met de stal thuis en met de begeleiding van Thalia (Rockx red.) en daarna gaan we verder plannen."

Potentieel

Op 12 en 13 december zal hij voor de eerste keer een groep Grand Prix-ruiters trainen. Rockx was eerder bondscoach van de Nederlandse ruiters ten tijde van de Olympische Spelen in Rio. Zelf reed hij ook meerdere paarden op het hoogste niveau. Tegenwoordig coacht hij vooral en begeleidt hij zijn dochter Thalia zeer succesvol met verschillende paarden. Bron: De Hoefslag

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties