Sanne van der Pols - Excellentie
CDI Exloo 2018
© DigiShots
Sanne van der Pols - Excellentie CDI Exloo 2018 © DigiShots

Subtop | Sanne van der Pols 'Die ervaring is om nooit te vergeten'

Dressuur
Advertisement
Op de eerste dag van de meerdaagse wedstrijd bij Nieuw en Sint Joosland wist Sanne van der Pols de Junioren rubriek te winnen. Dit was tevens de eerste selectie van de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup. Ze reed haar Excellentie (v. Don Schufro) naar 70,51%. De Young Riders rubriek werd gewonnen door Marten Luiten en Fynona (v. Ampere). Zij reden 74,85% bij elkaar.

Negen voor een wissel

Enthousiast vertelt Van der Pols 'Voor mijn gevoel ging de proef heel fijn. Lexi was lekker actief en ik kon er goed aan blijven rijden. Daardoor kon ik hele scherpe wissels rijden waar ik bij een jury zelfs een negen kreeg. Mijn drafgedeelte ging ook heel vloeiend en de appuyementen waren scherp.'

Positief jurycommentaar

De juryleden waren ook positief gestemd over de combinatie. Ze gingen als enigste over de 70%. 'De jury was heel tevreden over het algehele beeld. De geslotenheid in galop waren ze ook zeer over te spreken' vertelt Van der Pols.

Uitstekend Juniorenjaar

Van der Pols heeft een uitstekend jaar achter de rug. 'Ik kijk terug met een grote glimlach. Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan met de B-kader scores. Toen reden we de A-kader scores bij elkaar en zat ik opeens in het A-kader bij de Junioren. Het Europees Kampioenschap afgelopen zomer was natuurlijk de kers op de taart. Die ervaring bij de Junioren is om nooit te vergeten' vertelt de vijftienjarige amazone.

Laatste A-kader score

De ambitieuze amazone heeft haar doelen gesteld voor 2020. 'Ik wil vanuit deze prestaties verder trainen en hoger te klimmen. Met beide paarden, Excellentie en Cuvanck PP, ga ik weer mijn best doen om voor het team geselecteerd te worden. Met Cuvanck zou ik ook graag mijn laatste A-kader score rijden. Ook ga ik met mijn vierjarige ruin Kopperfield C-two DVB aan de slag. Ik probeer hem zo goed mogelijk op te leiden met mijn trainers Coby van Baalen en Marije de Lange.' Tekst: Michelle Klutman Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan Foto: Digishots