Evi van Rooij en King Stayerhor's Jango
Evi van Rooij en King Stayerhor's Jango Foto: DigiShots

Evi van Rooij wint eerste wedstrijd KNHS-Felix Hippisch Cup

Dressuur
Advertisement
Een nieuw seizoen van de KNHS-Felix Hippisch Cup ging zaterdag in Nieuw en Sint Joosland van start. Evi van Rooij won de eerste wedstrijd in deze dressuurcompetitie voor pony's. Samen met haar pony King Stayerhof's Jango reed ze naar ruim 72%.

Mooie strakke proeven

Met al een goed outdoorseizoen achter de rug liet Van Rooij zien dat zij en King Stayerhof's Jango nog steeds in topvorm zijn. De combinatie won eerder dit jaar teamzilver op het EK Pony's. Daarnaast pakten zij een Hippiade-titel in de klasse Z2 D/E. De 15-jarige amazone was zeer tevreden over haar gereden proef in Nieuw en Sint Joosland. Na afloop vertelde ze: "Ik heb zeker een fijne proef kunnen laten zien zonder fouten dus daar was ik heel blij mee. Sowieso kan ik met Jango altijd mooie strakke proeven rijden. Hij doet gewoon super zijn best en is er altijd voor me."

Galop verbeteren

"De draf is een van zijn sterkste punten en ook vandaag gingen de drafonderdelen erg goed", licht Van Rooij toe. "Alleen de galop kan nog wel wat verbeterd worden. Dat kreeg ik ook te horen van de jury op mijn protocol dus daar kan ik in de trainingen en lessen verder aan werken. Ik word daarbij heel fijn begeleid door mijn vader Arthur van Rooij en Marlies van Baalen. Daarnaast volg ik kadertrainingen bij bondscoach Imke Schellekens-Bartels. Dit indoorseizoen wil ik zeker nog wat meer competitiewedstrijden van de KNHS-Felix Hippisch Cup rijden en ga ik internationaal starten op het CDI Lier. Maar ook de KNHS Indoorkampioenschappen staan op mijn planning en daar gaan we nu rustig naartoe werken.'

Uitslag 

  1. Evi van Rooij (Sint Michielsgestel) '“ King Stayerhof's Jango, 72,76%
  2. Rowena Weggelaar (Roermond) '“ Navarone van de Beekerheide, 70,61%
  3. Lilli van den Hoogen (De Meern) '“ Martinez Candyman, 69,47%
Bron: KNHS Foto: DigiShots