Therese Nilshagen - Dante Weltino Old
CHIO Rotterdam 2018
© DigiShots
Therese Nilshagen - Dante Weltino Old CHIO Rotterdam 2018 © DigiShots

Organisatie CHIO Rotterdam verwacht olympisch feestje

Dressuur
Advertisement
De landenwedstrijd dressuur van het komende CHIO Rotterdam moet een olympisch feestje worden. De organisatie verwacht dat de verschillende bondscoaches als voorbereiding op de Olympische Spelen sterke teams meebrengen naar Rotterdam. De teams van Duitsland, Engeland, Frankrijk, Portugal, Zweden en de Verenigde Staten starten tijdens de CDIO 5* rubrieken van 18 t/m 21 juni a.s.  Daar horen natuurlijk ook de ruiters van TeamNL bij.

Juryleden

Naast de landenteams zien we ook dezelfde juryleden als in Tokio in actie tijdens het komende CHIO Rotterdam. Francis Verbeek (NED), Katrina Wüst (GER), Andrew Gardner (GBR), Hans-Christian Matthiesen (DEN) en Magnus Ringmark (SWE) beoordelen zowel de 5* als de 4* dressuurrubrieken. Voor zowel ruiters als juryleden wordt het CHIO dus een interessante wedstrijd. Naast tal van individuele combinaties komt ook het Belgische team in actie tijdens de 4* dressuurrubrieken.

Strategisch inzetten

"De dressuur tijdens het komende CHIO Rotterdam wordt een belangrijke observatie voor de bondscoaches om het team samen te stellen voor Tokio," zegt Patrick van der Meer, directeur sportief Dressuur. "Ik verwacht dat de chef d'equipes van de deelnemende landen dit CHIO heel strategisch gaan inzetten om bepaalde combinaties op Olympisch niveau te krijgen en indruk te laten maken bij de juryleden." Er is dit jaar geen officií«le FEI Nations Cup competitie serie. Een aantal deelnemende organisaties, waaronder het CHIO Rotterdam, is uitgenodigd door de FEI om mee te denken over de toekomst van de wedstrijdcyclus. Zie ook: CHIO Rotterdam blijft landenwedstrijd dressuur en springen organiseren Bron: CHIO Rotterdam Foto: Digishots