Laura Graves - Verdades
FEI World Cup Final Gothenburg 2019
© DigiShots
Laura Graves - Verdades FEI World Cup Final Gothenburg 2019 © DigiShots

Verdades neemt afscheid tijdens Wereldbekerfinale Las Vegas

Dressuur
Advertisement
Tijdens de Wereldbekerfinale van 15 tot 19 april zal Laura Graves' Olympiadepaard Verdades (v.Florett As) officieel afscheid nemen van de sport. Hij zal op vrijdag meelopen in een show, zaterdagavond staat zijn afscheidsceremonie op het programma.

Pensioen

Laura Graves maakte al in januari bekend dat de 18-jarige KWPN-ruin met pensioen gaat. Ze zou hem niet meer in topvorm krijgen dit jaar. Vandaar dat ze ervoor koos om haar 'Diddy' niet meer in de wedstrijdsport te laten verschijnen. De amazone kocht hem als jaarling en is de enige die hem ooit heeft gereden. "Diddy heeft heel veel fans. Ik wilde zoveel mogelijk van hen de kans geven om hem nog te zien voor zijn pensioen", reageert Graves. "Hij heeft op de grootste wedstrijden ter wereld gelopen en er is geen mooiere accommodatie dan Las Vegas. Dit is dus de ideale plek voor zijn officií«le afscheid." Graves en Verdades zullen in de baan verschijnen tijdens de Devoucoux Dressage Showcase op vrijdagavond. Zaterdag zal het indrukwekkende afscheid volgen tijdens de pauze van de Wereldbekerfinale.

Carrière

Verdades werd in 2014 vijfde op de Wereldruiterspelen, hij en Graves zetten toen het beste Amerikaanse resultaat neer. De combinatie won daarna teamgoud en individueel zilver op de Pan American Games en teambrons op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar ze individueel vierde werden. In 2017 wonnen ze de Grand Prix Special op het CHIO Aken, een jaar later wonnen ze team- en individuele zilveren medailles op hun tweede Wereldruiterspelen. De combinatie nam dat jaar tevens de koppositie in op de Wereldranglijst. Verdades en Graves kwamen vier keer aan start in de Wereldbekerfinale. "Diddy heeft niet alleen ieder doel bereikt dat we ooit hebben gesteld, hij heeft dromen waargemaakt waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. We hebben de hele wereld afgereisd en ik ben vereerd door alle reacties van zijn fans naar aanleiding van zijn pensioen." Zie ook: Laura Graves Verdades met pensioen: 'Hij gaat niet meer in topvorm komen dit jaar' Bron: World Cup Las Vegas