Dressuur

Cathrine Dufour - Bohemian CHIO Aachen 2019 © DigiShots
  • aangepast 29 juni 2021 19:36

Cathrine Dufour wint CDI5* Special in Herning *video*

De Deense combinaties lieten dit weekend in Herning zien dat zij in topvorm verkeren. In de CDI5* Grand Prix Special was er een volledig Deens podium, met Cathrine Dufour op een. Diederik van Silfhout werd in het zadel van Expression (v.Vivaldi) zevende.

Persoonlijk record

Dufour en Bohemian (v.Bordeaux) lieten een fantastische proef zien, ze vormen serieuze kandidaten voor Tokio. Hun proef leverde een score van 82,681%, een persoonlijk record en daarnaast de overwinning op. Carina Cassí¸e Krüth en de pas 9-jarige merrie Heiline's Danciera werden tweede. Ook deze elegante en krachtige combinatie liet zien een grote belofte te zijn richten de Olympische Spelen, de merrie liep pas haar derde Special. De derde plek was voor Daniel Bachmann Andersen en Blue Hors Zepter.

Tevreden

De top vijf werd compleet gemaakt door Severo Jurado Lopez en Anders Dahl. Lopez reed de drievoudig wereldkampioen Fiontini, ook hij focust zich met deze merrie komend jaar op Tokio. Voor de Denen was dit een observatiewedstrijd richting de Spelen. "Ik ben heel tevreden over de Deense prestaties, ze hebben allemaal goede proeven neergezet", reageerde bondscoach Nathalie zu Sayn-Wittgenstein eerder dit weekend. "Deze eerste observatie was zonder twijfel een heel goed begin van dit belangrijke seizoen."

Nederland

Van Silfhout was met Expression de beste Nederlandse deelnemer, hij eindigde als zevende. De combinatie zette een knappe proef neer, maar de ruiter maakte op het einde een programmafout. Daardoor werd er 2% op hun eindtotaal in mindering gebracht en scoorden ze 70,617%. Nars Gottmer en Dicaprio Swing werden met 66,638% negende. https://www.youtube.com/watch?v=NYsCWC2qQAA&feature=emb_title Bron: Horse2Rider

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties