Dressuur

Laura Graves - Verdades CHIO Aachen 2018 © DigiShots
  • aangepast 29 juni 2021 19:22

Laura Graves plaatst trainingsvideo van Verdades

Laura Graves maakte in januari bekend dat haar toppaard Verdades met pensioen ging. Ze zou haar 'Diddy' dit jaar niet meer in topvorm krijgen en hij zou afscheid nemen tijdens de Wereldbekerfinale in Las Vegas. Dat afscheid ging vanwege de coronacrisis niet door, maar Graves plaatst wel een korte trainingsvideo van de ruin.

Carriere

Verdades werd in 2014 vijfde op de Wereldruiterspelen, hij en Graves zetten toen het beste Amerikaanse resultaat neer. De combinatie won daarna teamgoud en individueel zilver op de Pan American Games en teambrons op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar ze individueel vierde werden. In 2017 wonnen ze de Grand Prix Special op het CHIO Aken, een jaar later wonnen ze team- en individuele zilveren medailles op hun tweede Wereldruiterspelen. De combinatie nam dat jaar tevens de koppositie in op de Wereldranglijst. Verdades en Graves kwamen vier keer aan start in de Wereldbekerfinale. 'Diddy heeft niet alleen ieder doel bereikt dat we ooit hebben gesteld, hij heeft dromen waargemaakt waarvan ik niet eens wist dat ik ze had."

Video

"We hebben sinds kerst geen wissels meer gereden en hij heeft sindsdien ook niet meer op stang en trens gelopen. Maar hij vergeet het niet! Ik ben onder de indruk", aldus Graves bij de video van de 18-jarige ruin. https://www.instagram.com/p/B_GIrpnjeHW/ Bron: Hoefslag/Instagram

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties