Imke Schellekens Bartels en Lilli van den Hoogen KNHS Trainersseminar Dressuur 2020
© DigiShots
Imke Schellekens Bartels en Lilli van den Hoogen KNHS Trainersseminar Dressuur 2020 © DigiShots

Imke Schellekens zet zich in voor zieke Jayme

Dressuur
Advertisement
Imke Schellekens helpt mee om geld in te zamelen voor de ernstig zieke Jayme. In een online veiling kun je bieden op een les van de bondscoach van de pony's en Children en internationaal Grand Prix-amazone.

1,9 miljoen

Jayme heeft de ernstige spierziekte SMA type 1. Bij deze ziekte mist een stukje DNA, waardoor er steeds meer spieren uitvallen. Er is een medicijn dat het missende stukje DNA in het lichaam plaatst, Zolgensma. Het is het duurste medicijn ter wereld en kost 1,9 miljoen euro.

Niet ouder dan twee

"Ik ken Jayme niet, maar ik benaderd door een vriendin van zijn ouders met de vraag of ik ook iets wilde doen. Wat is natuurlijk graag wilde", vertelt Schellekens. "Jayme wordt 24 mei een jaar en zonder medicijn worden kindjes met deze ziekte niet ouder dan twee jaar. Ik ben ook moeder en daar moet je toch niet aan denken, dat je kindje komt te overlijden. Er is nu een online veiling voor een les van mij. Er wordt al flink geboden, dus daar ben ik heel blij. Er is een medicijn, maar dat is dus vreselijk duur. Ik hoop echt dat ze het geld bij elkaar krijgen." Bekijk hier de online veiling van een les van Imke Schellekens. Wil je alleen geld doneren? Dat kan hier. De teller staat nu op ruim ‚¬420.000,-. Bron: De Hoefslag [adrotate banner="861"]