Andreas Helgstrand - Jovian
FEI World Championships Young Dressage Horses 2019
© DigiShots
Andreas Helgstrand - Jovian FEI World Championships Young Dressage Horses 2019 © DigiShots

Nieuw selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden bekend

Dressuur

De vijf- en zesjarige paarden dienen een score van minimaal 75% te behalen om zich te kwalificeren. Voor de zevenjarige paarden geldt een minimum van 70%. Deze score moest voorheen behaald worden op een internationale jongepaardenwedstrijd. Dit jaar is dat echter niet het geval. Deze score mag nu ook behaald worden op een geschikte landelijke wedstrijd. Dit moet wel gebeuren op een in 2020 georganiseerde wedstrijd. De verschillende landen zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van het niveau. Deze moet gelijk zijn aan het niveau van de FEI-tests voor 5-, 6- en 7-jarige paarden.

Advertisement
De FEI past ten gevolge van de uitbraak van het Coronavirus de richtlijnen voor het WK Jonge Dressuurpaarden 2020 aan. Hierdoor vindt evenement nu van 9 tot 13 december plaats in Verden. De minimum kwalificatiescores kunnen vanaf nu ook behaald worden op nationale wedstrijden. De KNHS voert tevens een aantal wijzigingen door in het selectietraject.

Nationale jongepaardenwedstrijd

Extra instroommoment

Voor paarden die nog niet eerder deelnamen aan een KNHS-selectiemoment, volgt er nog een extrainstroommoment. Het is nog niet precies bekend hoe dat selectiemoment eruit ziet. Dit is vooral afhankelijk van de Coronaregels van de komende periode. Waarschijnlijk vindt het instroommoment eind juli of in augustus plaats. Opgeven kan per mail via k.van.beusekom@knhs.nl. De aanmelding moet voor 17 juli 2020 bij de KNHS binnen zijn. Aanmeldingen van na deze datum kunnen niet meer instromen. De KNHS roept op enkel paarden in te schrijven waarvan de kans reí«el is dat ze in aanmerking komen voor deelname aan het WK.

Tweede observatiemoment

Voor de paarden die zich in april selecteerden vindt het volgende observatiemoment plaats op 1 en 2 oktober 2020. Het betreft een indoor observatiemoment op het terrein van de Nunspeetse Ruiterclub. Na deze observatie maakt de organisatie bekend welke paarden naar het WK in Verden gaan. Op 5 november is er ten slotte nog een extra training voor de paarden die zijn geselecteerd voor het wereldkampioenschap. Bron: KNHS Foto: © DigiShots