Dressuur

Foto: Lotje Schoots - Equitop Favorit
  • aangepast 29 juni 2021 18:56

Lotje Schoots: “De Rotterdam Hickstead GP Challenge is heel goed opgezet”

In totaal nemen 44 Grand Prix dressuurruiters uit zeven landen deel aan de online Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge. De Challenge wordt op 18 en 19 juli a.s.  uitgezonden met live commentaar. De ruiters komen uit Australië, Denemarken, Groot Brittannië, Ierland, Noorwegen en natuurlijk Nederland.

Goede oefening

Alle Nederlandse deelnemers hebben gisteren hun proef gereden in Rotterdam. Ook was Lotje Schoots van de partij. Ze vertelt “Ik vind het een heel leuk idee. De Challenge was heel goed opgezet. De baan lag er super bij in Rotterdam. Het was zeker voor Equitop Favorit een hele goede oefening. Het was pas zijn derde Grand Prix. Om in het ritme te komen was dit zeker een goede gelegenheid.” De proef werd gefilmd en op 18 en 19 juli uitgezonden met live commentaar. ”Je krijgt geen punten tijdens de Challenge. Tijdens de uitzendingen kunnen mensen thuis wel mee punten als een soort spectator judge” aldus Schoots.

Competitie

Schoots vertelt ”Aan de ene kant gaf het wel een echt wedstrijdgevoel maar het is toch ook anders. Je weet dat er straks een heleboel mensen naar kijken. Met Engeland in de race heb je toch wel een competitie gevoel. Voor nu heb ik echt lekker gereden met Favorit. Helaas hadden we in beide series een foutje. Hij kan best weleens boevig zijn maar hij doet in de ring zijn werk. Het is nog hartstikke groen maar voor nu heb ik het gevoel dat ik door kan bouwen. Hij doet het toch maar even in zo’n ambiance.” De complete line up is te vinden op de eventwebsite . Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) Foto: Eigendom Lotje Schoots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties