Dressuur

  • aangepast 29 juni 2021 18:46

Emily Slooff: “Het is fantastisch om op elkaar ingespeeld te raken”

Volgens Emily Slooff heeft ze 2,5 paarden. Dat wil zeggen twee paarden en een mini-Shetlander. Met de 7-jarige BWP-er Noblesse rijdt ze regelmatig een recreatief ritje en wat dressuur, maar geen wedstrijden. Met de vijfjarige Fairytale-nazaat Kasey Laphyn geniet ze van het opleiden van een jong en talentvol paard. En de Shet? Die houdt hen gezelschap! “Ik heb Kasey nu bijna een jaar. Een jaar daarvoor overleed mijn andere paard en ik was eigenlijk niet echt op zoek, maar ik zag haar op facebook en ze leek heel erg op mijn vroegere pony en op mijn vorige paard.”

Gaaf om mee te maken

“Ik dacht die moet ik hebben en ben gaan kijken. De klik was er gelijk, het was gewoon meteen heel vertrouwd. Ze is echt super braaf, al zit er ook best wel pit in. Ze wil graag werken en leren. Wat ook wel bleek uit de kringkampioenschappen die ik met haar won, om vervolgens mij tijdens de regiokampioenschappen te selecteren voor het indoorkampioenschap in Ermelo. Het is zo gaaf om dit met haar mee te maken!”

Details

“Tijdens de coronaperiode hebben we lekker door getraind en ben ik wel twee keer in de week naar mijn trainster, Danielle van Mierlo, geweest. Ik les al zo’n acht jaar bij haar en zij let heel erg op de details, niet alleen bij het paard, maar ook bij mij als ruiter. Het resultaat van alle trainingen was dat ik afgelopen zondag twee keer de L1 won met dikke punten.”

Band opbouwen

“natuurlijk is dat hartstikke mooi en ik hoop met haar verder te komen dan het Z1, want dat is het hoogste wat ik tot nu toe heb gereden. Maar ik vind buitenrijden ook heerlijk. Vooral de bosritten met haar zijn echt een feestje. Naast mijn werk als fulltime uitvoerder in het grondverzet en het geven van rijlessen, is dit super voor de afwisseling. Ik geniet van het opleiden van haar en dan zien we wel hoe ver we komen. Ik vind het geweldig om een band op te bouwen met een paard en op elkaar ingespeeld te raken. Of dat nu is tijdens een training of wedstrijd of tijdens een buitenrit. “

Gedoe?

“Kasey brengt mijn moeder samen met Noblesse en de Shetlander in de trailer ‘s morgens naar het land, omdat dat even verderop ligt. En ‘s avonds haal ik ze weer op. Het is natuurlijk best wel een gedoe, maar we hebben het er graag voor over. De paarden worden er blij van. Kasey is daarnaast ook nog eens een enorme clown en verzint altijd van alles. Een heerlijk beest is het!” (CdB) Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) Foto: Digishots      

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties