Dressuur

Maura Knipscheer en Amaretto foto Equigeniek
  • aangepast 29 juni 2021 18:40

Children nipt zilver in de landenwedstrijd op het EK

Het bleef tot het allerlaatste moment super spannend naar wie het goud zou gaan. Werd het Duitsland of zouden de Nederlandse Children het teamgoud op het EK in Hongarije mee naar huis nemen? Met een verschil van nog geen 0,5% ging het goud toch naar Duitsland.

Eerste dag

Dinsdag mocht de eerste groep van start. Aan het einde van de dag lagen de Nederlanders toen nog op koers voor goud. Veerle Farla noteerde met Formidable (v. Tango) 78,96%. Veerle van Hof en Don Diablo (v. Westpoint) reden 76,09% bij elkaar.

Druk

Vandaag was het eerst de beurt aan Maura Knipscheer. Ze noteerde met Amaretto (v. Krack C) een super mooie score van 82,83%, waarmee ze derde werd. "Ik ben heel erg blij met de proef", vertelt ze enthousiast. "Voor de proef was ik zó zenuwachtig dat ik bijna moest overgeven. Het is toch een landenwedstrijd, dan staat er toch druk op je. Ik wilde mijn teamleden niet in de steek laten. Gelukkig ging het losrijden heel fijn en de proef ook. We hadden geen fouten en hij voelde super aan. Zijn hele galoptour is heel sterk, maar nu was de draf ook heel mooi. Imke (Schellekens-Bartels, bondscoach red.) zei dat ik blijkbaar op mijn best ben als ik bijna moet overgeven", lacht ze.

Balen

Kebie Raaijmakers moest als laatste voor Nederland starten. Het resultaat van de Duitsers was toen al bekend. Kebie reed een sterke proef met Happy Feet (v. Tuschinski), die beloond werd met 83,42% en plaats twee. In de totaalscore was het verschil met Duitsland nog geen 0,5%. Daarmee haalden ze zilver binnen. "Echt heel jammer", vindt ook Maura. "Kebie reed ook echt zo goed. Echt balen, maar niks aan te doen!" Bekijk hier alle startlijsten en uitslagen. Bron: De Hoefslag

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties