Dressuur

Shanna Lust - Black Painted Texel Outdoor Gelderland 2019 © DigiShots
  • aangepast 29 juni 2021 18:25

Shanna Lust: “De emotionele ontlading was groot, zeker door het gemis van mijn vader”

Shanna Lust debuteerde zondag in Benningbroek in de Intermédiaire II met Black Painted Texel (v. Painted Black). Met de score van 65,6% is ze dolblij en mag ze door naar de Grand Prix. Ze werd tweede in de rubriek achter Kelly Zuidervaart, die Grand Prix startte en 66,14% noteerde. “Ik zit voorlopig nog even op mijn roze wolk, dit had ik echt nooit verwacht”, reageert Shanna blij.

Emotionele ontlading

Shanna was vroeger altijd samen met haar vader op concours. Na een ziekbed overleed hij en het gemis is groot. In de Lichte Tour kon ze daardoor niet altijd haar draai vinden. Toch zette ze door en nu is de Grand Prix in zicht. “Het was best een emotionele ontlading na afloop van de proef. Ik weet niet of de Grand Prix gaat lukken, maar ik ga ervoor. Zeker voor mijn vader. Ook voor de fokker Wim van der Linde zou ik graag een keer 60% in de Grand Prix willen rijden. Hij heeft me zo goed geholpen. Black Painted is bijvoorbeeld lastig te laden op de trailer en dan komt hij me helpen.”

Blijven rijden

“Ik had van te voren niet verwacht dat de proef zo goed zou gaan. In januari had ik een keer Inter A gestart en toen hadden we 65,8%. Daarna hebben we heel lang thuis doorgewerkt aan de gedragenheid en de pirouettes. In de losrijbaan was hij nu erg bang, omdat ze in de wedstrijdring ernaast gingen slepen. Ik ben heel voorzichtig met hem en blijf er dan snel vanaf. Mijn trainster Debora (Pijpers red.) zei dat ik gewoon moest blijven rijden. Dat heb ik gedaan. We hadden nog wel wat foutjes, maar ik was hier al zo blij mee.”

Iets over hebben

“Nu de foutjes er nog uit en oefenen op de pirouettes en de piaffe. Ik wil het thuis goed voor elkaar hebben en iets over hebben voordat ik de ring in ga. Ik hoop dat het dit jaar nog lukt, anders in het voorjaar”, besluit ze gedreven. Bron: De Hoefslag

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties