Dressuur

Ernst K (v. Markus)
  • aangepast 29 juni 2021 18:20

Britt Muis: ‘Ernst is een sprookjespaard’

Subtop amazone Britt Muis heeft een nieuwe aanwinst; de Friese sterhengst Ernst K (v. Markus). Friezen zijn haar niet onbekend, want ze rijdt met It Britt’s Hebbe in de U25 en met Thomas fan ‘t Wegje in het Z2.

Niet eens

“In december hadden mijn vader en ik Ernst gezien tijdens de eerste bezichtiging van de hengstenkeuring. Toen vonden we het al heel een leuk paard. Hij was nog van de fokker, maar hij wilde hem niet verkopen, omdat hij door mocht naar het Centraal Onderzoek. De fokker was het niet eens met de gang van zaken en heeft hem toen terug getrokken uit het onderzoek. Hij wilde toen wel verkopen, mits hij naar iemand ging die met hem de sport in gaat en hem misschien ooit nog eens aanbiedt. Toen hebben wij hem gekocht”, vertelt Britt enthousiast.

Apart hoofdje

“Ik heb nog niet zo vaak een driejarige gezien die er al zo mooi uitziet. Hij is wel jeugdig, maar is al wel heel mooi ontwikkeld. Ik vind het echt een sprookjespaard. Hij heeft een heel apart en klein hoofdje. Verder heeft hij heel veel behang, met mooie slanke benen. Hij is heel mooi opwaarts gebouwd. Er staat al echt een heel mooi paard. Met luxe uitstraling. Ik hou er van als Friezen luxe zijn. Hij is drie jaar nu. Ik mag geen B meer rijden, dus we trainen rustig verder en starten volgend jaar een keer L. Hij blijft hengst. Een hengst is toch net iets specialer, plus dat we hem misschien in toekomoest nog een keer aanbieden.”

Friezen virus

Door Hebbe (v. Olgert) raakte Britt besmet met het Friezen virus. Daarvoor reed ze alleen KWPN’ers. Nu maakt ze de combinatie. “Hebbe was mijn eerste Fries. Met hem start ik nu U25. Op de piaffe en passage scoren we hoog, alleen de éners zijn nog een dingetje. Daar komt nu wel meer rust in. Hij is heel heet, maar gelukkig wordt alles nu bevestigoeder en beheerster. We kochten hem toen hij vijf was. Vier jaar later loopt hij dus U25. Dat is best snel. Zeker voor een Fries.”

Prix

Met Thomas fan ‘t Wegje (v. Maurits) start Britt Z2. Daarnaast rijdt ze nog twee KWPN’ers “Gibson is een zoon van Johnson. Ik rij hem nu een paar maanden voor de eigenaresse. Toen ik met hem begon liep hij Z1 en nu maken we de overstap al naar de Prix. Daarnaast heb ik It’Britts Corlando. Een nakomeling van Webster, waar ik Inter I mee start. Juist de afwisseling tussen Friezen en KWPN’ers vind ik super leuk.” Bron: De Hoefslag      

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties