Dressuur

Afbeelding ter illustratie (Foto: Digishots)
  • aangepast 29 juni 2021 18:09

Update Coronamaatregelen: Groepslessen volwassenen niet meer toegestaan

4 november gaf de KNHS duidelijkheid over zijn aangescherpte Coronamaatregelen. Daarin gaven zij aan dat het op dat moment nog niet duidelijk was of groepslessen toegestaan zijn. Daarom komen zij nu met een update. Groepslessen zijn, zowel binnen als buiten, voor personen van 18 jaar of ouder niet toegestaan. Individuele lessen, individueel rijden en trainingen in groepjes van maximaal 2 personen (exclusief instructeur) is voor deze leeftijdscategorie, zowel binnen als buiten, wel toegestaan. Mits men 1,5 meter afstand kan houden. Bij Individueel rijden mag een begeleider aanwezig zijn in verband met de veiligheid van de ruiter.

Wedstrijden / meetmomenten

Wedstrijden en meetmomenten zijn niet toegestaan. Reden daarvoor is dat reisbewegingen zoveel mogelijk beperkt moeten worden. Onderlinge wedstrijden voor kinderen en jeugd t/m 17 jaar zijn toegestaan onder bepaalde voorwaarden. Deze lees je hier. Publiek tijdens clinics is niet toegestaan, maar een clinic in de vorm van individuele lessen of trainingen mag wel.

Mondkapje

Instructeurs hoeven tijdens het lesgeven geen mondkapje te dragen. Zij worden, net als alle andere aanwezigen, verzocht een niet-medisch mondkapje te dragen in binnenruimtes van paardensportaccommodaties als zij klaar zijn met de les. Ga voor meer informatie naar KNHS.nl.   Bron: KNHS Foto: Digishots [adrotate banner="987"]

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties