Dressuur

Isabell Werth (foto: Remco Veurink) (Foto: Remco Veurink)
  • aangepast 29 juni 2021 18:09

Isabell Werth verbaasd over hoedjesdiscussie: “Niet dom, ouderwets of idioot”

Isabell Werth is nog niet klaar met de hoedjesdiscussie. Vanaf 1 januari 2021 wordt het voor alle FEI dressuurdisciplines verplicht om een cap te dragen. De traditionele dressuurhoedjes zijn dan niet meer toegestaan. Eind oktober ontwikkelde een groep dressuurruiters een petitie met 151 handtekeningen. Vervolgens werd deze te laat ingediend, waardoor het verbod op dressuurhoedjes alsnog ingevoerd gaat worden.

Verbaasd

Isabell Werth wil de dressuurhoedjes graag behouden. “Ik ben verbaasd over wat de discussie over de petitie teweeg heeft bracht. We zijn niet tegen het dragen van een helm of cap. We zijn ook niet ouderwets, dom of idioot. Het gaat me om de keuze vrijheid voor volwassen, ervaren dressuurruiters.” Daarnaast haakt Werth in op het feit dat er nog nooit een ongeval is geweest bij een internationale Grand Prix. “Men suggereert ineens alsof de dressuursport een van de gevaarlijkste sporten ter wereld is. We vergeten even dat bij reining en voltige niemand een cap draagt.”

Voorbeeldfunctie

“natuurlijk zijn de senioren nu een rolmodel, maar waarom kunnen we de jeugd daar niet bij betrekken? Voor ruiters onder de 18 blijft de helmplicht namelijk bestaan.   Bron: Dressursport Deutschland Foto: Remco Veurink [adrotate banner=”987”]

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties