Afbeelding

KNHS en FNRS pleiten voor meer duidelijkheid omtrent gebruik binnenbanen

Dressuur

De KNHS en FNRS zijn op dit moment in overleg met VWS, NOC*NSF, LNV en POS om duidelijkheid te krijgen over de aanscherping van de maatregelen en wat dit betekent voor de paardensport. Doel is om het welzijn en de veiligheid van paard en ruiter te kunnen waarborgen.

Advertisement

Binnenrijbaan

"Vanuit de overheid is het voor alle sporten niet toegestaan gebruik van de binnensportaccommodatie. Voor de paardensport kan dit tot voor onwenselijke en onveilige situaties zorgen Daarom proberen we snel meer duidelijkheid te krijgen over een mogelijk uitzondering voor het gebruik van de binnenrijbaan op paardensportaccommodaties. Paarden moeten bewegen omwille van gezondheid en welzijn. Het berijden van paarden is hier een belangrijk onderdeel van. Dit zomaar stopzetten kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van het paard", aldus de KNHS.

Individuele sport

"Daarnaast zijn de meeste binnenrijbanen grote, natuurlijk geventileerde hallen. Paardrijden is een individuele sport, waarbij de anderhalve meter goed gewaarborgd kan worden. Omwille van veiligheid van mens en dier is het verstandig om het paardrijden in de binnenrijbaan voor alle leeftijden toe te staan. Uiteraard met in achtneming van de geldende maatregelen voor de sport. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen wij in de loop van deze dag met een update van de geldende maatregelen voor de paardensport komen. Bron: KNHS