Dressuur

Marlies Rebestein feliciteert Antoinette Diks
  • aangepast 29 juni 2021 17:45

Antoinette Diks verkozen tot instructeur/docent van het jaar

Op de nieuwe locatie van haar bedrijf, Manege Hillegersberg in Bergschenhoek, is Antoinette Diks tijdens het lesgeven van haar leerlingen onverwacht overvallen met haar uitverkiezing tot Hippische instructeur/docent van het jaar. Marlies Reibestein, bestuurslid van Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) verraste de winnares op haar thuisbasis. De live registratie hiervan is op 5 februari te zien tijdens de uitzending van de KWPN hengstenkeuring 2021, te volgen op KWPNtv.

Advertisement

Veel facetten bij elkaar

Jury voorzitter Gonneke Leereveld: 'Wij zijn van mening dat docent & instructeur Antoinette Diks vele facetten van de paardensport bij elkaar brengt. Ze combineert ondernemerschap in haar eigen vijf sterren Manege Hillegersberg, met haar werk als docent Paard bij Lentiz en bestuursfunctie bij de stichting ORUN. Ze heeft boeken geschreven, is examinator en zet zich in voor carrouselrijden. Antoinette heeft altijd veel extra aandacht voor het begeleiden van bijzondere mensen en het inzetten van paarden als middel om tot groei te komen. Zij doet dat met gedrevenheid, precisie en betrokkenheid. De vele ruiters die haar hebben voorgedragen voor deze verkiezing roemen haar, omdat ze inventief en leergierig is, meedenkt in het vinden van nieuwe invalshoeken en altijd, maar dan ook altijd voor ze klaar staat. Met haar vele jaren ervaring en tomeloze inzet is Antoinette Diks een geweldige ambassadeur voor de vele geïnspireerde instructeurs waar wij in dit land zo rijk mee zijn.' De winnares was zichtbaar onder de indruk van de lovende woorden uit het juryrapport. 'Dit is de mooiste prijs die ik ooit kan krijgen, ik heb zo'n mooi vak, hier leef ik voor!' aldus Antoinette.

Deelname overweldigend

De deelname aan de verkiezing '˜docent/instructeur van het jaar' was ook dit jaar weer overweldigend. Docenten en instructeurs uit heel Nederland zijn door hun pupillen, collega's, manegeklanten of studenten aangemeld met knipselkranten, filmpjes, fotocollages, tekeningen, om mee te strijden voor deze titel. Het is ontzettend leuk om te zien dat deze prijs zo leeft onder de rijscholen, en docenten en instructeurs dus zo'n ontzettend belangrijke rol spelen. Zij zetten zich met hart en ziel in voor hun vak, hebben een enorme passie voor het paard en willen hun studenten helpen om het beste uit zichzelf en hun paard te halen. Uit de ruim vijftig inzendingen die wij ontvingen, bleek dat overduidelijk. Bron: Persbericht Hippische Ondernemer  

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties