Dressuur

De Hoefslag
  • aangepast 29 juni 2021 17:34

Julia Bouthoorn bovenaan in LT CDI Le Mans: ‘In de ring bloeit hij helemaal op’

Julia Bouthoorn (21) kwam in het Franse Le Mans aan de start in de CDI Lichte Tour. Drie dagen lang presteerde ze top met S-Klasse T (v. Sir Donnerhall). Zondag won ze de afsluitende Kür op muziek met bijna 72%, nadat ze in de Prix St. Georges en de Intermédiaire I tweede werd met 68,82% en 67,99%.

Mooie opstart

“Het was weer lang geleden, dus ik was blij dat het weer georganiseerd werd. Omdat ik vorig jaar 21 jaar ben geworden start ik nu in de Lichte Tour met hem. Ik had al wel Prix St. Georges gereden, maar de Inter I en de Kür op dit niveau waren nieuw voor ons”, vertelt Julia. “De wedstrijd in Le Mans was weer een mooie opstart en zo konden we ook mooi punten verzamelen.”

Duur foutje

“Over de eerste proef was ik echt tevreden. De punten hadden misschien nog wel iets hoger mogen zijn. De Inter I had ik thuis wel geleerd en geoefend, maar altijd alleen. Nu maakte ik een domme fout door de verzamelde stap over C te rijden in plaats van over G. Daardoor had ik 2% aftrek. Een duur foutje dus, want dat kostte me de overwinning. Dat doe ik in ieder geval nooit meer”, lacht ze.

Doel U25

“Vandaag in de Kür ging alles heel mooi en viel alles op zijn plek. Ik rij S-Klasse T al vanaf jong paard en ik heb hem dus zelf opgeleid. Hij doet er altijd een tandje erbij in de ring. Vroeger deed hij dat soms iets teveel en dan had ik moeite om dat onder controle te houden, maar nu heb ik dat beter voor elkaar. Het is een geweldig wedstrijdpaard en hij bloeit echt op in de ring. Hij gaat er voor de volle 100% voor. Het doel is nu om over een paar maanden de overstap naar de U25 te maken. Daar hebben we dan lekker de tijd om erin te groeien. Ik ben in ieder geval super blij met hem.”

Nederlands podium

De Kür op muziek in de Lichte Tour leverde een Nederlands podium op. Karen Nijvelt en Top’s Go For It (v. Jazz) werden tweede met 70,12%. Marjan Hooge en Idem Dito (v. Wynton) werden derde met 69,09%. Bekijk hier alle uitslagen van CDI Le Mans. Bron: De Hoefslag [adrotate group= ‘122’]    

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties