Afbeelding
De Hoefslag

Lilli van den Hoogen: “Twee nieuwe aanwinsten op stal”

Dressuur

Lilli van den Hoogen heeft twee nieuwe aanwinsten voor de toekomoest op stal, RVS Gustavo en de jonge Napoleon. De succesvolle amazone is klaar voor de start van het Junioren wedstrijdseizoen.

Advertisement

Junioren

Van den Hoogen vertelt: “RVS Gustavo (v. Johnson) is een tienjarige ruin die nog geen wedstrijdervaring had. We hebben hem via via kunnen kopen en ik ben met hem aan de slag gegaan. Het is een paard die al heel veel kan. De focus bij mij ligt vooral op de Junioren en daar zijn we op aan het oefenen. Het is nu een kwestie van afstemmen.”

Direct een klik

“Als ik een appuyement in wil zetten dan zet hij al een pirouette in. Als ik aan wil draven en iets teveel been geef gaat hij al in passage. We moeten echt een combinatie worden en ons doel is als er weer wedstrijden zijn uitkomen in de Junioren rubrieken. Hij kan heel goed galopperen en verzamelen, hij blijft dan heel goed op het achterbeen. In de draf loopt hij heel mooi in dezelfde takt de oefeningen doorlopen. Op stal is hij heel lief en de eerste keer dat we naar hem gingen kijken had ik al gelijk een klik met hem. Dat heb ik nog nooit zo met een paard gehad. Het is wel een sensibel paard en hij wilt enorm graag voor je werken, soms iets te graag”, lacht de amazone.

Opleiden

Naast RVS Gustavo heeft de amazone ook de jonge Napoleon (v. For Ferrero) op stal. “Samen met Peter van de Sande hebben we Napoleon gekocht. Hij wordt in juli pas drie jaar dus deze zomer gaan we hem rustig zadelmak maken. Hij belooft voor de toekomoest veel goeds, hij doet het heel goed. Ik ga hem rustig opleiden en kijken wat de toekomst ons brengt.”

Twee paarden

“Ik heb nu twee paarden voor de Junioren Gustavo en Iconic (v. Vitalis). Iconic heb ik gezamenlijk in eigendom met Stal 104. Toen ik hem kreeg liep hij op M niveau en nu anderhalf jaar later is hij wel echt Z2 klaar. De wissels zijn bevestigd en ik ben heel blij dat ik twee paarden voor dit niveau hebt. Zijn stap is zeer goed, hij heeft drie hele goede gangen en ik verwacht veel van hem. Ik hoop dat de wedstrijden snel weer doorgaan, we zijn er klaar voor”, besluit de ambitieuze amazone. 

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) 

Foto’s: Equigeniek

Afbeelding
Afbeelding