Dressuur

De Hoefslag
  • aangepast 29 juni 2021 17:17

Gouden KNHS speld voor Willem Luiten

Willem Luiten heeft de gouden speld ontvangen van KNHS directeur Theo Fledderus. Luiten was enkele jaren werkzaam als KNHS Manager Wedstrijdsport en is al vele jaren een veel gevraagde official in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij betrokken bij vele KNHS functies en opleidingen. Om gezondheidsproblemen heeft Luiten aangegeven de meeste taken neer te leggen. Als blijk van waardering voor zijn enorme bijdrage aan de paardensport ontving hij de gouden KNHS speld.

Official

Luiten zijn eerste official registratie was die van KNHS springjurylid in 1991, gevolgd door een tal van nationale- en internationale stewardfuncties. Zo was hij jarenlang de Nederlandse General Steward bij de FEI, waarvoor hij bij veel grote internationale wedstrijd aanwezig was in binnen- en buitenland. In 2019 was hij Ground Jury tijdens het EK in Rotterdam.

KNHS

Van 2011 tot 2014 was Luiten werkzaam als KNHS Manager Topsport en tot op heden nog altijd betrokken bij de opleiding van officials. In het verleden was hij, samen met echtgenote Hilda Luiten, actief in de basisport. Inmiddels zijn ze beide zeer betrokken bij zoon Marten, die uiterst succesvol is als dressuurruiter.   Bron: KNHS Foto: Shutterstock

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties