Afbeelding
De Hoefslag

Micky Schelstraete: “Hele fijne eerste internationale wedstrijd met Cachet L”

Dressuur

Micky Schelstraete maakte afgelopen week haar internationale debuut bij de Junioren. In het Belgische Sint Truiden reed ze haar KWPN-hengst Cachet L (v. Jazz) naar goede scores. Donderdag werden ze negende met 66,010%, vrijdag werden ze vierde met 69,206% en zondag in de afsluitende kür op muziek wonnen ze de derde prijs met 73,575%.

Advertisement

Iedere dag beter

Schelstraete vertelt: “We wisten niet wat hij zou doen op een meerdaagse wedstrijd met andere paarden. Daar waren we wel benieuwd naar en we wilden heel graag internationaal starten met dit paard. Het doel was om ervaring op te doen. In het begin vond hij het wel heel erg spannend en werd hij best wel druk. Per dag werd dat minder en begreep hij steeds meer dat hij daar voor een wedstrijd was. Elke proef ging beter en fijner met als hoogtepunt een hele fijne kür.” 

Eerste keer kür

“Het was voor ons samen de eerste keer een kür op muziek. We hadden hem thuis twee keer geoefend en dat was het. Normaal gesproken is de kür niet mijn beste onderdeel maar hij liep hem heel fijn door. We kunnen het nog een beetje meer afstemmen op de muziek maar het was ook eigenlijk de muziek van Chammie (Grand-Charmeur die pas geleden is verkocht naar Amerika, red.). De muziek hadden we al iets laten aanpassen in de galop omdat Cachet toch een ander paard is”, vertelt de amazone.

Internationaal

De internationale juryleden waren zeer positief en enthousiast over de combinatie. “Ze waren ook gecharmeerd van zijn uitstraling. De stap was in de kür het meest ontspannen en de schouderbinnenwaarts ging ook heel fijn. De appuyementen in galop en het uitstrekken in galop waren ook heel mooi”, vertelt Schelstraete. “We willen graag naar Exloo als we daar definitief voor krijgen, daar zal een hoop animo voor zijn. Ik weet nog niet welke wedstrijden er nog meer komen. Hopelijk starten de observaties binnenkort, hij moet ervaring op doen zodat we samen een nog betere combinatie kunnen worden. Als de proeven dan ook steeds beter gaan ben ik al heel tevreden.” 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. 

Foto’s: Digishots

Afbeelding