Phoebe met Everest tijdens de Pavo Cup dit jaar
Phoebe met Everest tijdens de Pavo Cup dit jaar

Subtop | Phoebe Peters tweede in de U25 Grand Prix Delft met Festino: “Ik hoop dat we ons samen kunnen blijven ontwikkelen”

Dressuur Subtop

Phoebe Peters reed met Festino naar 67,18% in hun debuut in de U25 Grand Prix in Delft. Daarmee behaalde de combinatie de tweede plaats. Het was pas de tweede wedstrijd voor de amazone met Festino, want ze zijn nog maar kort een combinatie. 

Advertisement

Goed gevoel

“De wedstrijd verliep goed en ik was erg blij met het gevoel dat hij gaf tijdens het losrijden en in de proef. De appuyementen en de wissels gingen fijn en zijn een sterk punt van Festino. De piaffe en passage was alweer veel beter dan in onze eerste wedstrijd. Maar is ook nog een verbeterpunt waar we ons op focussen. Daarnaast ook het algemeen verbeteren van de kleine dingen, zoals afstemming en afwerking door samen meer ervaring op te doen in de wedstrijd. In de training werken we veel aan zijn kracht en souplesse. Hij vindt de oefeningen eenvoudig, dus het gaat momenteel meer om het verbeteren van het algemeen beeld en de manier van werken. Daarbij heb ik het geluk dat ik bijna elke dag les krijg van Anne van Olst en Lottie Fry. Anne was ook op de wedstrijd om mij te helpen bij het losrijden. Dat was erg prettig.”

Groot-Brittannië vertegenwoordigen

“Festino is een heel eerlijk en hardwerkend paard. Hij doet elke dag zijn best op trainingen en op wedstrijden. Het is ontzettend fijn als ze zo voor je willen werken en hun beste beentje voor zetten. Ik hoop dat we ons samen kunnen blijven ontwikkelen in de U25 Grand Prix, met als doel te werken naar de internationale competities. Mijn toekomstdroom is om opnieuw deel te nemen aan de FEI wereldkampioenschappen jonge dressuurpaarden en een paard op te leiden tot de Grand Prix. Ik zou heel graag Groot-Brittannië ooit willen vertegenwoordigen in een Senior Nations Cup Team, dat is wat mij elke dag drijft om beter te worden.”

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan