Fleur van der Leij en Lotte
Fleur van der Leij en Lotte Foto: Dido Franken

Fleur van der Leij: “Het is mooi om van een ervaren paard te mogen leren”

Dressuur

Hoewel Fleur van der Leij onlangs het verdrietige nieuws heeft gekregen dat ze met haar zestienjarige Lotte (v. Eindershof Jamia) niet meer terug kan keren in de wedstrijdsport, blijft de amazone hard verder werken aan haar weg in de dressuur en zal ze met de tienjarige Itrina (v. Dream Boy) aankomend weekend haar M1-debuut maken.

Advertisement

Tegenslagen

Toen Fleur drie jaar geleden te groot werd voor haar B-pony, kwam de toen dertienjarige Lotte op haar pad. “Lotte is een hele stabiele en brave pony die onder het zadel altijd enorm haar best doet. Hoewel we klaar waren om ons Z-debuut te maken, hebben we onlangs helaas te horen gekregen dat ze niet meer terug kan keren in de sport vanwege hoefproblemen. Ze mag gelukkig wel nog heel licht werk blijven doen, dus er is een jong meisje dat met haar op buitenrit gaat, wat Lotte ontzettend leuk vindt. Het is zuur dat dit vlak voor de Hippiade en ons Z-debuut kwam, maar dat heb je helaas niet in de hand. Tegenslagen horen er nu eenmaal bij”, vertelt Fleur. 


Fleur en Lotte - Foto: Privébezit

Ervaren paard

Gelukkig hoeft Fleur zich over een wedstrijdloze toekomst voorlopig nog geen zorgen te maken. Sinds januari heeft ze de tienjarige Itrina onder het zadel, met wie ze nu hard verder timmert aan haar weg in de sport. “Ik had toevallig al een aantal keer op Itrina gereden en omdat dat heel goed klikte, stelde haar eigenaresse onlangs voor om eens samen op wedstrijd te gaan. We zijn rustig begonnen, hebben deelgenomen aan de selecties, mochten door naar de Gelderse Kampioenschappen en Hippiade en eindigde daar op een hele mooie achtste plaats. Itrina heeft veel wedstrijdervaring, dus het is mooi om van zo’n paard te mogen leren. Ik ben echt enorm dankbaar voor die kans!”


Fleur en Itrina - Foto: Privébezit

Droom

“Nu zeker is dat ik met Lotte niet meer terug de sport in kan, zijn we erover na aan het denken om zelf een paard aan te schaffen. Ik wil niets overhaasten en wil rustig de tijd nemen om daar over na te denken, dus we gaan vanzelf zien wat de toekomst brengt. Wat wel zeker is, is dat ik verder wil in de sport, dus het is al super gaaf dat Itrina en ik dit weekend ons M1-debuut gaan maken”, sluit ze enthousiast af. 

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan 

Foto’s: Dido Franken / Privébezit

Afbeelding
Afbeelding