Marissa Pieterse en Newly Chico
Marissa Pieterse en Newly Chico Foto: Foto4U

Marissa Pieterse: “Enorm veel zin om dit weekend van start te gaan op de Iberische Dressuur Masters”

Dressuur

Hoewel de zeventienjarige Marissa Pieterse en haar tienjarige Newly Chico (v. Cataño) in het begin flink aan elkaar moesten wennen, hebben ze nu een stijgende lijn te pakken. De combinatie rijdt momenteel M2-dressuur, nam vorig jaar voor het eerst deel aan de Iberische Dressuur Masters en zal ook aankomend weekend een gooi doen naar een mooie score en podiumplaats op deze wedstrijd voor Iberische paarden. 

Advertisement

Goed gevoel

Toen het voor Marissa twee jaar geleden tijd werd om de overstap naar de paarden te maken, kwam Newly Chico op haar pad. “We waren al een tijdje op zoek naar een paard, maar konden nergens de juiste match vinden. We waren niet specifiek op zoek naar een PRE en kregen van Chico’s advertentie ook niet de indruk dat hij een PRE was, maar we waren toch wel heel enthousiast over hem”, steken Marissa en haar moeder van wal. “Niet alleen wij, maar ook heel veel anderen waren in hem geïnteresseerd, dus we besloten diezelfde avond nog langs te gaan. We voelden direct een klik met hem en hoewel hij pas twee maanden in Nederland was, voelde hij heel vertrouwd en veilig aan. We hadden er een goed gevoel bij, dus de keuze was al snel gemaakt.”

Samen groeien

Toen de combinatie eenmaal aan elkaar gewend was, besloot Marissa een aantal meetmomenten te rijden om zo een begin te maken aan hun wedstrijdcarrière. “We hebben Chico eerst ruim de tijd gegeven om te wennen. Naar ons idee is hij vroeger in Spanje wat hardhandig behandeld, waardoor hij veel tijd nodig had om ons toe te laten en te vertrouwen. Hij is nooit gemeen of gevaarlijk geweest, maar hij kroop in het begin wel heel snel in zijn schulp. Nu hij eenmaal aan zijn nieuwe stal, ons en onze manier van trainen gewend is, zien we hoe goed hij alles oppakt. Onder het zadel is hij ontzettend zelfverzekerd en betrouwbaar en doet hij alles voor mij, maar aan de hand kan hij nog wel eens wat onzeker zijn. Ik denk dat het voornamelijk een kwestie is van ervaring opdoen, maar het is juist mooi om daar samen in te kunnen groeien”, vertelt Marissa. 


Foto: Vandervenfotografie

Fanatiek

Vorig jaar nam de combinatie voor het eerst deel aan de Iberische Dressuur Masters en ook aankomend weekend zullen ze hier van start gaan op Level 1-niveau. “Als ik terugkijk op vorig jaar, denk ik dat alles nu een stuk beter bevestigd is. Chico is met behulp van onze fysio enorm gegroeid in zijn bespiering en manier van lopen en we zijn fanatiek aan het lessen bij Nina van Mook, dus ik denk wel dat we veel verschil gaan zien in vergelijking met vorig jaar. Vorig jaar wisten we niet zo goed wat ons te wachten stond en was alles nog helemaal nieuw, maar ik heb enorm veel zin om dit weekend weer de ring in te gaan in Exloo! Daarna is het een kwestie van lekker doortrainen. Hoewel het me heel leuk lijkt om met hem richting het hogere niveau te werken, staat plezier maken voorop. Zowel mijn moeder en ik als Chico halen nu veel plezier uit de sport, dus dat hopen we ook zo te houden”, sluit ze af. 

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto’s: Foto4U / Vandervenfotografie 

Afbeelding