Nina met Izardale
Nina met Izardale Foto: Digishots

Subtop | Nina Woerts succesvol op CH Joure met Izardale: “We zijn samen gegroeid tot het Young Riders niveau”

Dressuur Subtop

Nina Woerts wist in de combiklasse Lichte Tour en Young Riders tweede worden op CH Joure. Met Izardale (v. Everdale) reed ze naar 67,13%. “Izardale heeft veel kwaliteit en een mooie uitstraling. De lossigheid waar hij mee loopt, vind ik zelf erg mooi.”

Advertisement

Controle

“Ik was heel tevreden, want hij liep fijn. Ik had nog wel in beide series een telfoutje. Achteraf kon het dus nog beter en is er zeker ruimte voor verbetering. Ik was erg blij met de acht die we kregen voor de stap, want soms kan hij nog wat gespannen zijn. Deze keer ging het goed. Verder was alles constant en fijn. Vooral de draf is zijn beste gang, daar blinkt hij echt in uit. Het was ook wel grappig op de wedstrijd, want we trainen bij Denise Nekeman. Onze klasses werden samengevoegd en zij werd eerste en ik werd tweede. Dat was erg toevallig, want ik had helemaal niet het idee dat we tegen elkaar moesten rijden. Ik heb sinds kort ook instructie van Marten Luiten. Sinds ik bij hem les, merk ik dat ik steeds meer controle krijg. Daarin hebben we als combinatie echt een stap gemaakt en wordt het rijden van de proeven ook makkelijker. We zijn er veel mee bezig geweest en dan is het leuk dat het zich op deze manier terugverdient.”

Internationaal

“Ik heb een super seizoen achter de rug, zo werden we Fries kampioen en zesde op het Nederlands kampioenschap. Tijdens een kaderwedstrijd hebben we beide proeven gewonnen en ook de scores behaald om internationaal te mogen starten. Ik hoop dat ik binnenkort internationaal kan starten, want daar heb ik veel zin in. Mijn droom is om zo goed mogelijk te leren paardrijden en steeds een beetje beter te worden. Als je dan kijkt naar het EK in Riesenbeck geeft dat mij een hoop inspiratie en motivatie.”

Eerste, eigen paard

“Mijn ouders hebben Izardale anderhalf jaar geleden gekocht voor mij. Ik reed namelijk paarden voor verschillende eigenaren, zoals de familie Nekeman en Willeke Bos. Het zijn hele fijne eigenaren, maar het is toch ook heel leuk om je eigen paard te hebben. Izardale is namelijk mijn eerste, eigen paard. We zijn als combinatie begonnen in het Z1 en daarna samen doorgegroeid naar de Young Riders. Dat hebben we beide moeten leren en dat is toch wel bijzonder. Ik ben mijn ouders dankbaar dat ze dit paard voor mij hebben kunnen kopen en ik hoop op nog een mooie toekomst met hem. Izardale is erg lief en onschuldig, maar kan ook onhandig en grappig zijn. Hij lijkt wel wat op mij en dat maakt het misschien wel zo’n goede match. Het is echt een paard dat voor je wil werken en dat is fijn.”

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots