Afbeelding

Topaz Ice Z wint wint vierjarige rubriek Etten-Leur: ‘Zo trots als een pauw’

Dekhengsten


Afgelopen vrijdag heeft de Zangersheide goedgekeurde dekhengst Topaz Ice Z (v. Toulon) de wedstrijd voor vierjarige springpaarden gewonnen in Etten-Leur. Onder Jarne Francken hield hij 74 paarden achter zich. Topaz Ice Z is gefokt en in eigendom van Loeske Veenendaal en Michiel Timmerman.

Advertisement

Eerste wedstrijd

 ”Afgelopen winter heb ik hem rustig door getraind. Thuis hebben we enkele sprongen onder het zadel gemaakt en dat voelde zeer goed. Begin juni is Topaz naar de stallen van Tim en Gerard Franssen te Gilze vertrokken en heeft hun ruiter Jarne Francken de teugels van mij overgenomen. Zijn eerste oefenwedstrijd heeft hij afgelopen woensdag op het mooie terrein van Rinus Blom gereden. Direct in het 1.05m en foutloos. Twee dagen daarna mocht hij van start in zijn eerste wedstrijd, in Etten-Leur”, vertelt Loeske.

Sterk deelnemersveld

“Het was een sterk deelnemersveld met 75 vierjarige springpaarden. De jury’s gaven een 8,5 voor het springen en de wijze van rijden. Daarmee sprongen Jarne en Topaz moeiteloos die avond naar de eerste plaats. We waren zo trots als een pauw natuurlijk! Extra speciaal is het, omdat hij tot de vierde generatie van onze fokkerij ‘Ice Family’ behoort.”

Grootste fan

“Hij is geboren in de handen van mijn man Michiel Timmerman, die vanaf dag één zijn grootste fan is. Zowel zijn moeder, de 1.35m-merrie Crystal Ice Z (v. Comme il Faut), als zijn internationale springende grootmoeder Annina Ice Z (v. Animo II Z), als zijn Grote Prijzen 1.60m overgrootmoeder Cold as Ice Z (v. Carthago Z) heb ik altijd met veel plezier verzorgd en gereden. Dat geeft je zeer waardevolle informatie over je fokkerij en hoe je dus verder moet. Met Topaz Ice Z zijn we in ieder geval enorm blij!”

Bron: De Hoefslag