Afbeelding
Hippo Foto

CHIO Aken | Frank Kemperman: “Grootvader zijn is nu mijn belangrijkste taak”

Algemeen

Na 29 jaar neemt de voorzitter van CHIO Aachen afscheid. Frank Kemperman gaat met pensioen. 

Advertisement

“Eerste grijze haren”

De FEI Wereldruiterspelen van 2006 waren voor Kemperman éen van de hoogtepunten uit zijn carrière. “Dit waren niet de eerste kampioenschappen waar ik aan heb meegewerkt. Echter niets is te vergelijken met de kampioenschappen die tijdens CHIO Aachen werden gehouden. Voor het team was het hard werken en mijn eerste grijze haren heb ik tijdens de Wereldruiterspelen gekregen. Echter was het een enorm succes. Zelf nu, zoveel jaren later, wordt er nog over die spelen gesproken. We hebben er een belangrijk stuk geschiedenis mee geschreven.”

Beste ter wereld

In de 29 jaar dat Kemperman voorzitter was heeft CHIO Aachen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Over twee jaar wordt het 100-jarig bestaan gevierd. De club is dan bijna 125 jaar oud. “Het CHIO heeft altijd wat magisch. Voor mij is het de beste show ter wereld. Belangrijk is het om de tradities die wij hebben te behouden, maar zeker ook van cruciaal belang om te blijven innoveren en mee te veranderen met de wereld. Wij streven ernaar om het beste van alles te combineren met de tradities en innovaties. Wij vinden kwaliteit belangrijk. Dit maakt het CHIO Aachen de beste ter wereld!

Media afdeling

“Het CHIO probeert te innoveren en te kijken naar de toekomst. Ieder evenement of wedstrijd zou dit moeten proberen te doen. Toen ik begon te werken bij CHIO Aachen waren we met vijf of zes mensen op kantoor. Nu zijn het er ongeveer 35. Toentertijd was er geen mediadeskundige. Er was een dame van de plaatselijke krant die eens per maand langs kwam om te kijken of er nieuws was. Nu is er een media afdeling van 10 personen.”

Raad van Toezicht

Het pensioen betekend niet het definitief afscheid tussen Kemperman en het CHIO. “Ik zal CHIO Aachen echt gaan missen, maar ik ga deel uitmaken van de Raad van Toezicht. Ik blijf dus betrokken. De afgelopen 29 jaar ben ik elke ochtend uit bed gestapt om naar kantoor te gaan. Dat hoeft niet meer en zal wennen zijn. Toch is het tijd om de volgende generatie het stokje over te laten nemen.”

Grootvader

“Voor mij is het nog geen tijd om achter de geraniums te gaan zitten. Ik ben nog betrokken bij The Dutch Masters en JIM Maastricht. Ik maak deel uit van het Nederlands Hippisch Olympisch Comité en ik ben voorzitter van Grooms. Voor mij de belangrijkste mensen in de sport. Mijn vrouw is druk bezig van mij een tuinman te maken. Echter zie ik geen verschil tussen bloemen en onkruid. Ik heb een kleindochter van twee jaar die bij ons in het dorp woont. Grootvader zijn is nu mijn belangrijkste taak.”

Bron : Rolexgrandslam