Afbeelding
Foto: Getty Images/iStockphoto

Onderzoek naar een cao binnen de hippische sector *ENQUÊTE*

Algemeen

Dieuwke Hoekmeijer, vierdejaars studente aan de opleiding Hippische Bedrijfskunde op Aeres Hogeschool, doet voor haar scriptie onderzoek naar een Collectieve arbeidsovereenkomst (cao) binnen de primaire hippische sector. Ze heeft gemerkt dat dit een belangrijk en actueel thema is in dit vakgebied. 

Advertisement

Wat zijn de belemmeringen?

“De FNV heeft in 2020 een petitie gestart en wil graag een cao opstellen binnen de hippische sector. Aan de kant van de werkgevers en -nemers blijft het echter wat stil. Voor mijn scriptie ben ik daarom aan het onderzoeken waar dit door komt en wat we hieraan kunnen veranderen. De hoofdvraag is hierbij wat binnen deze sector de belemmeringen zijn voor een cao. Er is een groot aantal mensen dat graag een cao wil, maar om dit voor elkaar te krijgen, zullen we ons daarvoor wel moeten inzetten.”

Mogelijkheden

“Om erachter te komen welke belemmeringen er momenteel zijn, heb ik twee enquêtes opgesteld; één voor werkgevers en één voor werknemers. Als we er zo achter kunnen komen wat de belemmeringen zijn, kunnen we met z’n allen stappen in de goede richting gaan zetten en gaan kijken wat de mogelijkheden zijn binnen de sector. Persoonlijk denk ik namelijk zeker dat er potentie is voor een cao!”

Enquête 

Door onderstaande enquête in te vullen, kunt u helpen met het afronden van het onderzoek en wellicht de sector verder helpen! U kunt de enquête volledig anoniem invullen, tenzij u zich aanmeldt voor een interview of voor het ontvangen van de belangrijkste resultaten.

Enquête voor werkgevers: https://forms.gle/3P9aCTXN6yDByLSaA
Enquête voor werknemers: https://forms.gle/ZsyWJEW6933Dgszm6