Zadel
Zadel Foto: Getty Images/iStockphoto

Zadeldieven nu ook actief in Brabant: “Ik verwacht dat het dezelfde zijn als vorige keer”

Algemeen

Twee nachten geleden werden er in omgeving Gelderland meerdere stallen beroofd van zadels. De dieven hebben toen toegeslagen in Lunteren, Ede, Loenen, Ederveen en Stroe. Afgelopen nacht was het weer raak, ditmaal in Brabant. Bij Manege De Molenheide in Schijndel was het afgelopen nacht weer raak. 

Advertisement

Wéér pech

Eigenaresse van De Molenheide, Janneke van den Oetelaar, vertelt dat het voor hen niet de eerste keer was dat er zadels zijn gestolen. “Vorig jaar zijn er ook zadels bij ons van het terrein gestolen. Ik verwacht eerlijk gezegd dat het nu dezelfde zijn geweest als die van vorig jaar, gezien de manier waarop het is gebeurd. Dit keer zijn ze weer begonnen bij de kluisjes waar ze de vorige keer de meeste zadels hebben kunnen stelen. Dit keer is het ze niet gelukt, omdat daar nu een beveiligd camera systeem op zit. Daarna hebben ze het bij de manege geprobeerd, maar dat is ook niet gelukt. Toen zijn ze naar de zadels van klanten gegaan. Deze zitten wel achter slot en grendel, maar helaas is het ze toch gelukt om deze open te breken.”

Buitenland

“Ik denk dat ze een stuk of tien zadel hebben meegenomen. Het is natuurlijk heel vervelend dat zulke mensen op je bedrijf zijn geweest bij de paarden. Bovendien is het een heel gedoe en kost het veel geld om weer allemaal goede zadels terug te krijgen. Inmiddels zijn de zadels waarschijnlijk al in het buitenland en niet meer terug te vinden.”

Geweld

“We hebben nu een merrie staan die anderhalve week over tijd is om haar veulen te krijgen, dus ieder uur staat er al een wekker om de camera van stal te checken. Eerst dacht ik: ‘’Ik had ze graag willen betrappen’’, maar misschien is het toch goed dat dat niet gebeurd is. Je weet niet waar die mensen toe in staat zijn, zeker als je ziet met hoeveel geweld ze de deuren hebben opengebroken.”

Beveiliging

“De politie kan op het moment weinig doen. We hebben al super veel camera’s op het bedrijf hangen, maar waarschijnlijk zijn ze net ergens binnengekomen via een plek waar geen camera hangt. Voor ons is het nu prioriteit om het bedrijf nog beter te beveiligen en nog meer camera’s op te hangen.” sluit Janneke af. 

 Bron: Hoefslag