© DigiShots
© DigiShots DigiShots

Britt Dekkers jonge paard Patton ingeslapen

Algemeen

Maandagmiddag heeft Britt Dekker heeft afscheid moeten nemen van haar Patton E.H. (v. Le Formidable), die ze twee jaar geleden als veulen kocht bij Grand Prix Sales. 

Advertisement

“Dit is hem”

Hij kwam in 2020 onder de hamer voor 27.000 euro en daarmee was hij het op één na duurste dressuurveulen van de veiling. Ze kocht de voshengst als opvolger voor haar Talpa-paard George. “Maandenlang zochten we naar een vos-hengst. Een vos, de allermooiste kleur die er is. En daar was hij: Patton. Hij kwam pas in een veiling te koop, maar ik wist het zeker; dit is hem. We hebben net zo lang doorgeboden tot we hem hadden”, vertelde Britt destijds. 

Inslapen

De jonge hengst lag vorige week kort vast in zijn box en kon daarna niet meer opstaan. Verder voelde hij zich prima en zat hij goed in zijn vel. Britt maakte afgelopen weekend bekend dat ze op zoek was naar mensen die hier ervaring mee hadden of tips hadden. Maandagmiddag bleek de schade helaas te groot was en heeft ze hem moeten laten inslapen.

“Alles aan gedaan”

“Vanaf woensdag hebben we er alles aan gedaan om de situatie van Patton te verbeteren. Van de allerbeste artsen tot de alternatieve geneeskunde. Helaas is hij sinds woensdag niet meer opgestaan en werd zijn situatie steeds slechter. Zijn zenuwstelsel blijkt dusdanig beschadigd te zijn dat hij nooit meer normaal zou kunnen lopen. Het liefste zoek je net zo lang door tot je je laatste euro verspild hebt als dat nodig zou zijn voor een herstel en een leuk paardenleven voor hem, maar dit zou nooit meer mogelijk zijn. In het belang van Patton hebben we hem zojuist moeten laten gaan”, deelt Britt op social media. 

Bron: social media Britt Dekker