© DigiShots
© DigiShots Leanjo de Koster

Breedtesport wedstrijden vanaf 26 januari weer toegestaan

Algemeen

We mogen weer! Tijdens de persconferentie van dinsdagavond maakten premier Mark Rutte en zorgminister Ernst Kuipers bekend dat vanaf woensdag 26 januari breedtesport wedstrijden weer zijn toegestaan. Publiek mag daarbij aanwezig zijn.

Advertisement

Momenteel is het aantal besmetting hoog, waardoor veel mensen thuis in isolatie of quarantaine zitten. Ondanks dat het aantal coronapatiënten door de aangekondigde versoepelingen zal gaan stijgen, heeft het kabinet besloten dat, ondanks de risico’s en onzekerheden, deze stap verantwoord is. Langer met deze maatregelen leven beschadigt namelijk de samenleving én de gezondheid.

Wat houdt dit in?

Zie hieronder de versoepelingen vanaf 26 januari: 

- Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Dit dien je te tonen in de horeca, theaters en concertzalen, musea, bioscopen, dierentuinen, pretparken, sauna’s en casino’s. Op sportlocaties geldt het coronatoegangsbewijs vanaf 18 jaar.

- Op locaties met een vaste zitplaats geldt een maximum aantal bezoekers van 100% van de maximale capaciteit op 1,5 meter. Dit is circa 1/3 van de reguliere capaciteit.

- Voor sport, evenementen, kunst en cultuur geldt een maximum van 1.250 personen per binnenruimte. Evenementen zonder vaste zitplaats, zoals festivals, zijn nog niet toegestaan.

- Grote evenementen (met meer dan 1.250 bezoekers) met vaste zitplaats, zijn alleen buiten toegestaan.

Bron: Rijksoverheid.nl

Foto: Digishots