Miracle van de Kiboets
Miracle van de Kiboets

Isabella zoekt al 16 jaar naar pony Miracle: “Ik hoop écht op de gouden tip”

Algemeen

In 2005 komt Harry, de toenmalige partner van Isabella van Renswoude, om het leven bij een tragisch ongeval. Hij was menner en meninstructeur en reed marathons met zijn span.

Advertisement

Miracle van de kiboets & Dustin

Na zijn overlijden verkoopt zijn familie de pony’s Miracle van de Kiboets en zijn maatje Dustin. Dustin heeft ze, na een lange zoektocht, onlangs gevonden. Hem kon ze net voor de kerstdagen van 2021 in haar armen sluiten. Het spoor naar Miracle van de Kiboets (21) loopt na 16 jaar zoeken, nog altijd dood. 

Schagen

Van Renswoude heeft van alles gedaan om te achterhalen waar Miracle zich bevindt. Ze nam contact op met kranten, maneges en stallen. Er zijn zelfs opnames gedaan door Hart van Nederland en ze schakelde een paragnost in, die denkt dat de pony in de buurt van het Noord-Hollandse Schagen zou zijn.

Van Renswoude weet inmiddels dat Miracle van hand tot hand is gegaan. Van Rotterdam, naar Ede en Putten en het spoor stopt bij een handelaar in Nijeveen. Hij kan zich niet meer herinneren aan wie hij Miracle verkocht heeft, omdat hij jaarlijks vele pony’s en paarden verhandelt.

Gouden tip

“Harry en ik hielden van elkaar en van de pony’s”, vertelt Van Renswoude. “Het zou toch fantastisch zijn als ze beide weer terugkeren naar mij? Ik weet zeker dat Harry dat ook graag zo gewild zou hebben. Die dieren waren alles voor hem.”

“Ik hoop écht dat er iemand is die mij de gouden tip kan geven.”

Bekijk hieronder de video van Hart van Nederland, met beelden van Miracle:

Bron: Hart van Nederland / Mensport