Mitch bij aankomst bij De Paardenkamp
Mitch bij aankomst bij De Paardenkamp

Eerste springpaard prinses Amalia met pensioen

Algemeen

Mitch, een twintigjarige schimmel uit de Koninklijke Stallen, gaat met pensioen. Hij mag gaan genieten bij Stichting De Paardenkamp in Soest.

Advertisement

Prinses Amalia

Mitch werd geboren onder de naam Vidal. In 2008 arriveerde hij bij het Koninklijk Staldepartement. Daar viel hij op als een van de weinig schimmels tussen de zwarte koetspaarden. Volgens de traditie krijgen alle paarden in de Koninklijke Stallen een naam die met de letter M begint. Prinses Beatrix koos voor Mitch als nieuwe naam.

Mitch startte zijn carrière als rijpaard voor de stalmeester en als lespaard voor de nieuwe adjudanten van de koning. Een leuk weetje: toen prinses Amalia begon met het rijden van springwedstrijden, deed ze dat op de rug van Mitch!

De Paardenkamp

Sinds 2012 was Mitch ook steevast te zien tijdens Prinsjesdag. Kolonel Bert Wassenaar, de stalmeester van de koning én de commandant van de Koninklijke Stoet reed hem, altijd vlakbij de Gouden Koets. Het is traditie dat de commandant van de stoet op een wit paard rijdt, zodat hij goed opvalt. 

Bert Wassenaar is onlangs met pensioen gegaan, en nu mag ook Mitch op rust. Wassenaar koos ervoor om Mitch naar Stichting De Paardenkamp te brengen om van zijn oude dag te gaan genieten.

Bron: Facebook Koninklijk Huis

Foto: met toestemming van Stichting De Paardenkamp