Afbeelding

André Cats nieuwe directeur topsport NOC*NSF

Algemeen

André Cats (53) neemt per 1 april de taken over van Maurits Hendriks. Deze verlaat dan de sportkoepel NOS*NSF. De selectiecommissie uit de Nederlands topsport had de keuze uit diverse , goede kandidaten. 

Advertisement

“André is zeer goed thuis in de wereld van de topsport”

Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF vertelt waarom de keuze op Cats gevallen is. “André is zeer goed thuis in de wereld van de topsport. Zijn ambities zijn groot als het gaat over resultaten binnen de topsport en weet dat het nodig is om top- en breedtesport hiervoor te verbinden. Hij is zich zeer bewust van de maatschappelijke ontwikkelingen die in het belang zijn voor de topsport. Hij is een strategische denker en kent de uitdagingen waar de Nederlandse sportbonden voor staan.”

Veel ervaring binnen de topsport

“Hij is ambitieus en heeft veel ervaring binnen de topsport. Op dit moment is Cats directeur bij zwembond KNZB. Hiervoor was hij topcoach binnen de zwemsport en prestatiemanager bij NOC*NSF. Hij was betrokken bij drie Nederlandse uitzendingen naar de Olympische spelen en hij was vier maal chef de mission van Paralympische teams.”

Verbindende persoonlijkheid

“Wij hebben de verwachting dat André zijn netwerk, zowel intern als extern snel zal gaan uitbouwen. Wij zien in hem een verbindende persoonlijkheid, die communicatief heel sterk is. Binnen politiek- bestuurlijk vlak, weet hij de weg.”

“Ik zie het als een eer”

André Cats: “ Ik zie het als een eer, om gekozen te zijn als opvolger van Maurits Hendriks.  Ik ben zeer verheugd met mijn benoeming en kijk uit naar een intensieve samenwerking. Samen kunnen we de resultaten en waarde van de topsport nog meer glans geven.”

Bron: NOCNSF