Jan van Beek - Bridget
World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2012
© DigiShots
Jan van Beek - Bridget World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2012 © DigiShots DigiShots

Jan van Beek Memorial uitgereikt

Sport

De Jan van Beek Memorial is voor de eerste keer in 2019 uitgereikt. Na het overlijden van Jan van Beek, is op initiatief van de KNHS en Maarsbergen Horse Trails deze wisselprijs in het leven geroepen.

Advertisement

Populaire ruiter en bondscoach

Jan van Beek was een populaire ruiter en sinds 2014 bondscoach van de Junioren en Young Riders eventing. In 2017 behaalde hij team zilver en individueel brons tijdens het EK voor Young Riders in Millstreet. Ook was hij een geliefde en enthousiaste trainer. Hij was vele jaren actief als docent bij de KNHS Instructeursopleidingen. In Rijsbergen runde Jan samen met zijn vader Rien pension-, training- en africhtingsstal De Beekhoeve. 

Wereldruiterspelen Aken

Als ruiter was Jan van Beek ook zeer succesvol. In 2000 was hij lid van het Rabo Talententeam. In 1999 en 2002 was hij teamlid bij het EK landelijke ruiters. In 2002 startte hij voor de eerste keer in Boekelo. Met La Cru kwam hij in 2006 aan de start op de Wereldruiterspelen in Aken. In 2009 en 2011, nam hij met Bridget deel aan het EK eventing.

Acht juli 2018 overleden

Op acht juli 2018 overleed Jan op 42-jarige leeftijd aan de gevolgen van complicaties die ontstaan waren na een aneurysma die hij enkele dagen daar voor had gekregen. Zijn overlijden was in de week voor het EK eventing voor Junioren en Young Riders in Frankrijk.  

Uitgereikt sinds 2019

De Jan van Beek Memorial wordt sinds 2019 uitgereikt aan de best geplaatste Junior en Young Rider tijdens de Europese Kampioenschappen. Op Landgoed Maarsbergen werd dit jaar de prijs uitgereikt tijdens de eerste eventing training van het seizoen.

Beste Junior en Youngrider

Voor de Junioren ging de prijs naar Leida Naber. In Segersjö in Zweden werd zij met Fulco afgelopen zomer individueel zesde. Beau Posthumus werd met Smokie individueel dertiende bij de Young Riders

Bron: KNHS