Adelinde Cornelissen - Aqiedo
CDI Lier 2020
© DigiShots
Adelinde Cornelissen - Aqiedo CDI Lier 2020 © DigiShots DigiShots

Adelinde Cornelissen en Aqiedo winnen Grand Prix Tolbert: “Hij was heel goed bij de les”

Dressuur

Op zaterdag wonnen Adelinde Cornelissen en Aqiedo (v. Undigo) de Grand Prix van Tolbert met een hele knappe score van 76,30%. Voor Aqiedo was een tijd geleden dat hij mee was geweest, dus Adeline is erg blij met dit resultaat.

Advertisement

Wel of niet mee?

“Ik was er echt heel blij mee”, is de eerste reactie van de amazone. “Door corona heeft iedereen er natuurlijk last van dat de paarden weinig mee kunnen op wedstrijd. Aqiedo wil zonder wedstrijdritme best wel heet worden, vooral wanneer we binnen rijden. Daarom zat ik eerst te dubben of ik hem wel of niet mee zou nemen. Omdat er zo weinig wedstrijden zijn heb ik hem toch meegenomen en dat heeft goed uitgepakt.”

Koel in het hoofd

Ze vervolgt: “Ik was heel blij met hoe relaxed hij was. De laatste keer dat we binnen zijn gestart is al wel een jaar geleden dus ik was benieuwd hoe het uit zou pakken. Het eerste rondje losrijden was hij wat wakker op de speaker maar daarna was hij super bij de les. Qua oefeningen weet ik dat hij alles kan en enorm getalenteerd is, het belangrijkste is dat hij zijn hoofd koel houdt en dat is nu gelukt. We zijn echt op de goede weg. Dat is mooi en ook goed om te weten.”

Zelfde verhaal

Zondagmiddag komt Adelinde nog in de aan de start in de Grand Prix met Fleau de Baian (v. Jazz). “Dat is eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal: hij is ook deze winter nog niet mee geweest. We gaan even kijken hoe we er na een winter trainen voor staan en wat we tegenkomen, zodat we thuis weer aan de slag kunnen.”

Top instelling

Over de hengst vertelt ze: “Fleau is normaal gesproken super steady en ook een fijn paard om mee te nemen op concours. Hij heeft een top instelling en zijn galopwerk is over het algemeen goed. We hebben de afgelopen tijd thuis hard aan de piaffe en passage tour gewerkt en ik ben benieuwd of we dit vanmiddag ook in de ring kunnen laten zien.”

Verder opbouwen

De komende tijd is het vooral even kijken waar ze weer met de paarden heen kan. “Het was natuurlijk voor iedereen lastig de afgelopen twee jaar. Ik had een hele mooie planning maar er wordt nog steeds zo veel afgelast. Dat is begrijpelijk, maar je kunt moeilijk een concreet plan maken. We gaan kijken wat er de komende tijd aan nationale en internationale wedstrijden is en aan de hand daarvan weer verder opbouwen.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots