Sanne Voets - Demantur RS2 N.O.P.
CPEDI de Peelbergen 2021
© DigiShots
Sanne Voets - Demantur RS2 N.O.P. CPEDI de Peelbergen 2021 © DigiShots DigiShots

Sanne Voets behaalt startbewijs internationale Lichte Tour: “Cool dat de mogelijkheid er is”

Dressuur

Door haar prestaties op de Subtop meerdaagse in Tolbert, mag Sanne Voets nu samen met Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) ook starten in de internationale Lichte Tour. 

Advertisement

Zonder druk

Sanne steekt van wal: “Het was leuk om weer op pad te zijn. Toen ik de wedstrijd op de kalender zag staan vond ik het eerst wat te ver. Later had ik het er met mijn groom Kate over en we kregen allebei zin om te gaan. Een paar dagen zonder druk en voor de lol op concours gaan is eigenlijk ook wel leuk. Daarom heb ik me toch maar ingeschreven. Wij moesten 2,5 uur reizen en waren nog niet eens de mensen die de langste reis hebben gemaakt. Ik denk dat iedereen wel weer behoefte had aan een mooie, grote wedstrijd zoals deze. Het was dan ook echt super geregeld.”

Grote fouten

Op de eerste dag was de amazone nog niet helemaal tevreden met haar proef. “In het losrijden ging het goed, maar ik kon dat in de proef helaas niet vasthouden. Daardoor slopen er een paar grote fouten in en daar baalde ik wel van. Ik heb daarna goed de proef teruggekeken om te zien wat er mis ging. Daar heb ik het met wat mensen over gehad en daarna maakte ik het plan voor vrijdag. Ik heb me niet op de scores gefocust, ik wilde gewoon goed paardrijden.”

Groot verschil

Dat pakte goed uit. “Het verschil in mijn gevoel tussen de eerste en de tweede dag was heel groot. Op de tweede dag had ik alleen een rommeltje bij het binnenkomen en verder geen fouten. Als je de punten van donderdag en vrijdag naast elkaar legt, dan is dat verschil helemaal niet zo groot, al voelde ik het wel. Ik was vooral blij dat ik vrijdag heel licht kon blijven in mijn rijden, met kleine en zachte hulpen. Dat vind ik heel belangrijk en ik ben blij dat het nu ook in de ring lukte.”

Niet mee bezig

Door haar score van 67,65% mag Sanne nu ook internationaal starten. “Daar was ik eigenlijk niet zo mee bezig en ik wist tot voor kort ook niet precies hoe het werkte. Een tijd geleden hoorde ik dat je twee keer een score van minimaal 65% moet behalen op een Kadervorming & Uitzending wedstrijd. Dat zijn er al niet zo veel en zeker nu niet, dus dat startbewijs hebben we nu ook maar meteen binnen gehaald. Ik heb geen plannen om op de korte termijn internationaal te starten, maar het is wel cool dat je nu in ieder geval de mogelijkheid hebt om eens te kijken naar wat er op de kalender staat.”

Uit de comfort zone

Blijft Sanne zowel para-dresuur als reguliere dressuur starten? “Ik denk niet dat ik het door elkaar heen kan doen”, geeft ze toe. “Ik weet nog niet hoe het zomerseizoen van de para-competitie eruit gaat zien. Wat dat betreft kijk ik nog niet te ver vooruit. We hebben de scores gehaald en aan de eisen voldaan, we zien wel hoe het loopt. Demantur en ik zijn nu ook aan het trainen voor de Zware Tour. Ik weet niet of we er goed in zullen worden, maar je moet toch uit je comfort zone stappen om beter te worden. Ik wil een zo goed mogelijke ruiter zijn voor mijn paard en dat betekent dat ik soms dingen moet doen die misschien te hoog gegrepen zijn.”

Blijven verbeteren

“Demantur wordt dit jaar veertien en alsnog wordt hij iedere dag beter”, stelt Sanne. “We zijn nog steeds aan het groeien. Hij is een super blij paard en ook als hij mee gaat op wedstrijd is hij vrolijk en gezellig. Hij vindt het in ieder geval leuk om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Zo lang Dem het leuk vindt en we allebei blijven verbeteren gaan we gewoon door. Ik hoop dat we het tot de Grand Prix halen. De laatste weken krijg ik toch wel het idee dat we het gaan kunnen. Dat zou wel een meisjesdroom zijn die uitkomt. We blijven lekker knutselen. Ik ben in ieder geval blij dat we helemaal heen en weer zijn gereisd. Het was niet voor niets.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots