Vincent Voorn - Audi's Alpapillon Armani
Signal Iduna Cup - Dortmund
© DigiShots
Vincent Voorn - Audi's Alpapillon Armani Signal Iduna Cup - Dortmund © DigiShots Leanjo de Koster

Vincent Voorn nieuwe bondscoach Young Riders

Springen

Vincent Voorn wordt de nieuwe bondscoach van de Nederlands Young Riders springen. Tevens wordt hij de assistent van Jos Lansink, bondscoach senioren. Bij de FEI landenwedstrijden op 3* niveau gaat Voorn ook optreden als bondscoach. Op deze manier kunnen jonge ruiters en combinaties eerder doorstromen naar hoger Internationaal niveau en plaats nemen in het landenteam. 

Advertisement

Betere doorstroom jonge ruiters

Iris Boelhouwer, Technisch directeur bij de KNHS: “ We willen meer focus en aandacht voor de nieuwe combinaties en doorstromen van jong talent bevorderen. Vandaar de aanpassingen op het werkgebied van de bondscoaches.”

Jos Lansink

Ook Jos Lansink is heel tevreden met deze verandering. “In goed overleg kunnen we nu een betere doorstroming krijgen van jonge ruiters naar de 3* landenwedstrijden. Wij hopen ze op deze manier voldoende ervaring op te laten doen voor de latere 5* wedstrijden.”

Edwin Hoogenraat

De bondscoach van de Children en pony’s, Edwin Hoogenraat, krijgt ook de Junioren erbij. Op deze manier proberen we ook een betere doorstroom te realiseren. 

Succesvol ruiter

Vincent Voorn heeft als ruiter vele successen behaald. Zo behaalde hij in 2008 met het team een vierde plaats op de Olympische Spelen van Hong Kong. In 2007 won hij team goud in Mannheim. Ook in zijn jeugd was Vincent al succesvol. In 2005 werd hij Europees kampioen.