Laura Kraut - Goldwin
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Laura Kraut - Goldwin World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Laura Kraut wint belangrijke Award

Algemeen

Tijdens de USEF vergadering en Napels, werden verschillende Amerikaanse onderscheidingen uitgereikt. Voor Laura Kraut was er de belangrijkste Award. Die van Internationale Ruiter van het Jaar.

Advertisement

Baloutinue

Laura Kraut won tijdens de Olympische Spelen in Tokyo een zilveren team medaille. Zij deed dit met haar paard Baloutinue (v. Balou Du Rouet) . Deze ruin kreeg ze pas begin 2021 onder het zadel, maar samen waren ze al snel succesvol. Zo schreven ze korte tijd later al de 3* Grand Prix in Wellington op hun naam.

Drie keer Olympische Spelen

In Tokyo werd Kraut voor de derde keer geselecteerd voor het Amerikaans team tijdens Olympische Spelen. In 2000 in Sydney met Liberty en in 2008 in Hongkong met  Cedric. Hier wonnen ze goud met het team.

Oudste Amerikaans vrouwelijke atlete

In Tokyo was Kraut de oudste vrouwelijke Amerikaans atlete sinds 1904 die een medaille won. Zij was toen 55 jaar. Daarna volgde nog team goud in de 5* wedstrijd in Aken en werden ze vijfde in de Rolex Grand Prix.

Hunt Tosh

Hunt Tosh won de prijs van Nationaal Ruiter van het Jaar. In 2021 behaalde hij vele overwinningen op prestigieuze hunter wedstrijden.Hij deed dit met een vrij nieuw paard Cannon Creek (v. Cancara ) . Deze Holsteiner is in eigendom van de familie Wheeler.

Kathy Kusner

De Lifetime Achievement Awards ging naar Kathy Kusner en Howard Simpson . Kusner was een van de eerste vrouwen die zich wist te plaatsen in het Amerikaans team voor de Olympische Spelen. Zij deed dit in 1964 in Tokyo, vier jaar later Mexico City en weer vier jaar later in München . Hier behaalde Amerika de zilveren team medaille. Tevens is Kusner oprichter van Horses in the Hood. Dit is een non-profit organisatie die samenwerkt met gemeenschappen in Los Angels en zich inzet om jonge mensen kennis te laten maken met paarden en hun verzorging.

Howard Simpson

Howard Simpson was ruim twintig jaar directeur van de North American Young Rider Championships. Hij had een belangrijke rol in de eerste CCI4* van Amerika. Hij leverde vele bijdrage aan hippische evenementen in de VS.

Bron : USEF