Wolf
© DigiShots
Wolf © DigiShots DigiShots

Pony is net over de grens bij Kleve waarschijnlijk aangevallen door een wolf

Algemeen Wolvenleed

In het Duitse Kirchellen, ongeveer 60 km ten oosten van Kleve is deze ochtend een shetlandpony gewond aangetroffen in de wei. De twintigjarige pony Moritz stond samen met een ander paard Joschi in de wei. Het vermoeden gaat dat de pony door een wolf is aangevallen.

Advertisement

Pony nog in leven

Om half negen in de ochtend trof de eigenaar de pony zwaar gewond, maar nog in leven aan. Het dier had bijtwonden aan de keel, flank en been. De dierenarts ter plaatse heeft de pony naar de kliniek gebracht.

Weide ligt in een woonwijk

De pony is levensbedreigend gewond en het is te hopen dat hij de verwondingen overleeft. De weide ligt in een woonwijk 40 meter van de woning. De buurman die om zeven uur in de ochtend zijn hond ging uitlaten, zegt dat hij beide pony’s toen nog ongedeerd in de wei had zien liggen.

Wolvensporen gevonden

Of het ook daadwerkelijk een wolf is geweest wordt onderzocht. Echter gaan de dierenarts en de wolvenadviseur hier wel vanuit. Dit vanwege de bijtwonden en de aanwezige wolvensporen. Mocht het een aanval van een wolf zijn, dan is deze pony het achtste slachtoffer van een wolf.

Bron: Schermbeck Grenzelos