Daan van Geel - Idaloma
CSI Exloo 2022
© DigiShots
Daan van Geel - Idaloma CSI Exloo 2022 © DigiShots DigiShots

CSI Exloo I Daan van Geel en Maureen Bonder doen goede zaken

Springen

Op de eerste dag van CSI Exloo wisten Maureen Bonder en Daan van Geel beide een podiumplaats te pakken. Maureen werd tweede in de Big Tour, Daan won de Medium Tour.

Advertisement

Nederlandse top drie

Daan zadelde voor de gelegenheid de merrie Idaloma (v. Zirocco Blue VDL) op. Hij reed de negenjarige merrie binnen 65,84 seconden foutloos het parcours door. De tweede plaats ging naar Pim Mulder, die samen met zijn merrie Hiarma (v. Ultimo) het parcours binnen 66,43 seconden klaarde. Ook op de derde plaats stond een Nederlander. Bas Moerings kwam in de ring met Jesther (v. Cardento 933), en klaarde de klus binnen 66,45 seconden. Daarmee was hij slechts een fractie van een seconde minder snel dan Pim en Hiarma.

Van eerste plaats gestoten

In de Big Tour kwam Maureen Bonder met de 12-jarige Flierefluiter (v. Tygo) aan start. Het leek even alsof haar tijd van 26,81 seconden genoeg was voor de winst. Toch was er nog één ruiter sneller. Dat was de Ierse Conor Drain met Imagine (v. Cassini Gold). Hij was de baan binnen 26,69 rond. Op de derde plaats staat eveneens een Nederlander. Julian de Boer en Isis (v. Cardento) waren precies een seconde langzamer dan Maureen en Flierefluiter.

Bekijk hier de uitslagen van de Medium Tour en de Big Tour.

Bron: De Hoefslag

Foto: DigiShots