Jurre 495
KFPS Hengstenkeuring 2021
© DigiShots
Jurre 495 KFPS Hengstenkeuring 2021 © DigiShots DigiShots

Hengstenkeuring KFPS live te volgen

Fokkerij

Ook de jaarlijkse hengstenkeuring van KFPS, de hengstenkeuring van het Friese paardenras,  is dit jaar weer zonder publiek door de coronamaatregelen. Daarom wordt het evenement dat van 13 tot en met 15 januari wordt gehouden live uitgezonden. Dit gebeurt via een meertalige livestream op Omropfryslan.nl en via de Omrop-app. De laatste dag wordt ook op televisie uitgezonden.

Advertisement

Manege Gaasterland

Het evenement wordt gehouden in Harich, bij ‘ Manege Gaasterland’. Op donderdag en vrijdag zien we de tweede bezichtiging van de jonge hengsten. De keuring is via de livestream vanaf 9:30 te volgen en wel in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Fries.

Jurre 495

Op zaterdag is het de strijd van de stamboekhengsten. Dit belooft een waar spektakel te worden. Jurre 495 behaalde vorig jaar een prestatie van formaat. Hij werd voor de vierde keer algemeen kampioen. Een unicum. De vraag is, lukt hem dat dit jaar voor de vijfde keer? Vele andere hengsten uit het stamboek zullen in ieder geval gaan proberen om zelf de kampioen te worden. De keuring van de stamboekpaarden is vanaf 9.00 live te volgen.

Kijk voor alles over het Friese Paard hier.

Bron: Omrop Fryslân