Franka Loos - Las Vegas
KWPN Hengstencompetitie 2022
© DigiShots
Franka Loos - Las Vegas KWPN Hengstencompetitie 2022 © DigiShots DigiShots

Tussenstand Hengstencompetitie Dressuur bekend!

Dressuur

De afgelopen weken vond op verschillende locaties de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur plaats. Nu is de tussenstand van deze drie wedstrijden bekend gemaakt. Gaat het nog spannend worden?

Advertisement

Klasse L

In de klasse L behaalde McLaren (v.Morricone) met Dinja van Liere een score van 88 punten in Exloo. Hiermee behouden zij met een puntenaantal van 273 de koppositie in het tussenklassement. Direct daarachter, met vijftien punten verschil, volgt Mauro Turfhorst (v. Negro), eveneens voorgesteld door Dinja. Op de derde plaats vinden we Maddox Mart (v.Hennessy), gereden door Jessica Lynn Tomas met een tussenstand van 253 punten.

Klasse M

Las Vegas (v. Ferdeaux), met Franka Loos in het zadel, gaat aan de leiding in de klasse M. Zij behaalden in Exloo een prachtige score van 91 punten. Dit zorgt in het tussenklassement voor een totaal aan 279 punten. Hiermee staan zij twintig punten los van de nummer twee. Op die plaats staat Lowlands (v. Millennium), voorgesteld door Dinja van Liere. Op de derde plaats staat Lennox U.S. (v.Grand Galaxy Win) gereden door Jill Bogers met een puntenaantal van 249. 

Klasse Z/ZZ-L

Hans Peter Minderhoud behaalde tijdens alle drie de competitiewedstrijden met Glock’s Taminiau (v. Glock’s Toto Jr.) een eerste plaats. Hierdoor nemen zij ruimschoots de leiding in het tussenklassement. Met 24 punten achterstand volgt Kirsten Brouwer met Jheronimus (v.Dream Boy).

Finale

Tot nu toe kwamen dus in alle klassen dezelfde winnaars naar voren. Of het echt nog spannend gaat worden tussen de hengsten is te zien tijdens de finale. Deze vindt plaats op zaterdag 5 februari tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Ermelo, welke live te volgen is via de website van het KWPN. 

Klik hier voor het gehele tussenklassement.

Bron: KWPN