Jessica von Bredow Werndl - TSF Dalera BB
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Jessica von Bredow Werndl - TSF Dalera BB Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots DigiShots

Jessica von Bredow-Werndl met Dalera op 1 in FEI World Ranking

Dressuur

De eerste FEI Dressage World Ranking van 2022 is bekend. Op de eerste plaats staat Jessica von Bredow-Werndl met de vijftienjarige merrie TSF Dalera BB. Direct daarna, op de tweede plek, staat Charlotte Dujardin met de elfjarige Gio. Edward Gal eindigt als eerste Nederlander op een vijfde plaats met de tienjarige hengst Glock’s Total US. 

Advertisement

Veel overwinningen

Tijdens de Olympische Spelen in juli dit jaar, behaalde Jessica samen met haar Trakehner-merrie twee gouden medailles. Daarop volgden zes weken later de Europese Kampioenschappen in het Duitse Hagen, waar zij driemaal een eerste plaats bemachtigde. Ook tijdens de Saab Top 10 in Stockholm, dat meetelde voor de FEI ranglijst, ging zij er twee keer met de winst van door. Al met al was het een zeer succesvol jaar voor de 35-jarige Duitse amazone en dat resulteert in een eerste plaats op de Wereldranglijst. 

Tweede plaats

Charlotte Dujardin is samen met Gio één plekje opgeschoven naar boven. Na de Olympische Spelen en het EK van afgelopen zomer stonden zij op plaats drie op de Wereldranglijst, maar door hun resultaten op The London International Horseshow komen zij boven de Deense Catherine Dufour en haar twaalfjarige ruin Bohemian te staan.

Nederlands resultaat

Op de vijfde plaats staat Edward Gal met Glock’s Total US als eerste Nederlander, gevolgd door Hans Peter Minderhoud op de tiende plaats met Glock’s Dream Boy N.O.P. Daarna volgt Dinja van Liere met Hermes op plaats 19.

Bron: FEI Dressage