Noëlle van der Velde met Just On Time O (v.Zirocco Blue VDL)
Noëlle van der Velde met Just On Time O (v.Zirocco Blue VDL) Digishots

HC Exloo: Indrukwekkende derde ronde voor de springhengsten

Springen

Nadat de dressuurhengsten gisterenmiddag aan bod waren geweest, was het ‘s avonds tijd voor de Blom Hengstencompetitie springen op Hippisch Centrum Exloo. Op L-, M- en Z/ZZ-niveau deden bijna veertig hengsten mee. 

Advertisement

Klasse Z/ZZ

Het avondprogramma begon met een combinatie van de twee hoogste klassen. Hierin gingen zeven hengsten van start, waaronder drie KWPN-hengsten. Er was sprake van een zeer spannende barrage, die uiteindelijk werd gewonnen door de Brabantse amazone Noëlle van der Velde met de AES-goedgekeurde hengst Just On Time O (v.Zirocco Blue VDL). Samen behaalden zij een spectaculaire tijd van 38.28 seconden in de barrage. Bart van der Maat eindigde als tweede met de NRPS-hengst Catch Twenty Two VO Z (v.Catoki). Twee van de zeven KWPN-hengsten zetten allebei twee foutloze rondes neer, maar vielen buiten de prijzen. 

Klasse M

In de klasse M gingen er drie KWPN-hengsten met een prijs vandoor. In totaal mochten er tien van de elf KWPN’ers door naar de barrage. Lennard de Boer eindigde samen met de donkerbruine hengst Levi VDL (v.Arezzo VDL) als eerste. Zij behaalden wederom een fantastische tijd van 38.05 seconden. De tweede prijs ging naar Liverpool (v.Tangelo van de Zuuthoeve) samen met Robert Puck. De derde prijs werd behaald door Pieter Keunen samen met Lambada Shake AG (v.Aganix du Seigneur). 

Klasse L

In dit klassement was er geen sprake van een klassement, maar werden er twee manches verreden. Het ging hier dus om een maximale toegestane tijd zonder barrage. Alle hengsten die foutloos bleven in beide manches, behaalden een eerste plaats. Negen KWPN-hengsten behaalden deze klassering. Maestro Gusto v/d Laarse Heide (Comme il Faut) behaalde samen met amazone Nikita Cheung ook nog eens dubbel de snelste tijd. 

Finale

Op donderdag 3 februari, tijdens de KWPN Hengstenkeuring, wordt de finale van de Blom Hengstencompetitie verreden. Hier komen de plaatsingspunten van deze wedstrijd bij de drie resultaten van de eerder verreden competitiewedstrijden en dat leidt tot een winnaar. 

Bron: KWPN/Hoefslag