Afbeelding
Elianne Castelijns

Kim Emmen: “Ik ga naar Eric Berkhof!”

Springen

Per 1 februari gaat de jonge topamazone Kim Emmen haar carrière vervolgen bij de stal van Eric Berkhof. Na twee jaar gereden te hebben voor Bruntwoord Stables komt Kim terug naar De Margaretha Hoeve, gelegen in Dinteloord.  

Advertisement

Terugkeer

In december werd bekend dat Kim Bruntwoord Stables had verlaten. Hierdoor kreeg zij meerdere aanbiedingen van verschillende stallen. Dat is natuurlijk niet geheel opmerkelijk, omdat de jonge amazone beschikt over uitzonderlijk talent. Er zijn maar weinig ruiters en amazones die op zo’n leeftijd al zoveel winnen. Kim vertelt erover: “Patricia Pikaar, de stalmanager van de Margaretha Hoeve, belde me. Ik heb daarna met Eric Berkhof overlegd en het gesprek naast de andere aanbiedingen gelegd. We zijn tot een overeenstemming gekomen waar we allebei tevreden over zijn. Ik vond het belangrijk dat ik ergens met vertrouwen kan werken maar toch ook de vrijheid heb om zelf iets op te bouwen.”

Topsport

Kim heeft samen met Eric afgesproken om de stal weer terug op te bouwen naar het niveau van de topsport. Tegelijkertijd willen zij daarbij gaan focussen op de handel. Zo willen zij proberen om telkens aan betere paarden te komen. Kim vertelt: “We gaan ons opnieuw richten op het niveau waarop ik toen bezig was. Dat heeft tijd nodig maar dat realiseren we ons allebei. Het belangrijkste is dat we met de gezichten dezelfde kant opstaan.”

Bron: Persbericht